PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Ξεκινάμε την πλεύση προς το μέλλον


«Σήμερα ξεκινάμε την πλεύση μας προς το μέλλον» τόνισε η πρώην πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά την παρουσίαση του νέου της κόμματος στο Θέατρο Χυτήριο στην Ιερά οδό.

Όπως εξήγησε αναφερόμενη στο σήμα του κόμματος, τα έξι τρίγωνα ιστία στο καραβάκι παραπέμπουν σε έξι «Δ», στη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη, τη διαφάνεια, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη διαγραφή χρέους και τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών.

Η κ. Κωνσταντοπούλου δήλωσε ότι το νέο κόμμα στρέφεται κατά «της ολιγαρχίας, της ευρωγραφειοκρατίας, της χρεοκρατίας, της τραπεζοκρατίας» και ξεκινά έναν αγώνα εναντίον «ενός απολυταρχικού καθεστώτος και ενός συστήματος διαπλοκής», που, όπως σημείωσε, χρησιμοποιεί «τους νομισματικούς εκβιασμούς και τη μιντιακή προπαγάνδα για να διαιωνίζεται»

Στόχοι του νέου κόμματος, είναι όπως ανέφερε η πρώην πρόεδρος της Βουλής, η «επανασύνδεση των πολιτών με τα δικαιώματα τους», η καθιέρωση νέων σχέσεων μεταξύ κράτους και πολιτών στη βάση της πλήρους διαβούλευσης, η αχειραγώγητη ενημέρωση και διαφάνεια, η διαγραφή του «επονείδιστου χρέους», η ολοκλήρωση του λογιστικού ελέγχου του χρέους, η διεκδίκηση των οφειλών της Γερμανίας, η προστασία της δημόσιας περιουσίας που «υφαρπάζεται μέσω του ΤΑΙΠΕΔ» κ.ά.

«Χαράσσουμε το μέλλον μας», πρόσθεσε, «χωρίς τρόικα, χωρίς κουαρτέτο και χωρίς οποιοδήποτε μνημονιακό μόρφωμα». Το κόμμα φιλοδοξεί «να αποτελέσει συστατικό κύτταρο ενός κινήματος κι ενός μετώπου, στο οποίο θα συναντηθούμε με κινηματικές, κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις, με τις οποίες θα μας συνδέουν κοινές αφετηρίες, αξίες και στόχοι. Λειτουργούμε με ανοιχτές, αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες και ενεργοποιούμε το διαδίκτυο ως οργανικό εργαλείο επικοινωνίας μας. Φιλοδοξούμε να είμαστε κόμμα-κίνημα, μέσα απ’ την κοινωνία, μέσα από τις ζωντανές κοινωνικές δυνάμεις και τους ζωντανούς ανθρώπους, που δεν σκύβουν το κεφάλι, δεν υποτάσσονται, αντιστέκονται, διεκδικούν, νικούν» ανέφερε η κ. Κωνσταντοπούλου και υπογράμμισε: «Στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις και στην κοινωνία».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment