PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ζωντανός στα ερείπια για…61 ώρες!


Δυο μέρες και κάτι μετά το πέρασμα του Εγκέλαδου στην Τουρκία, ένας 18χρονος φοιτητής κατάφερε να γλιτώσει από το «χτύπημα» των 7,2 Ρίχτερ.

Δυο μέρες και κάτι μετά το πέρασμα του Εγκέλαδου στην Τουρκία, ένας 18χρονος φοιτητής κατάφερε να γλιτώσει από το «χτύπημα» των 7,2 Ρίχτερ. Οι διασώστες κατάφεραν να ανασύρουν ζωντανό το νεαρό φοιτητή από τα ερείπια τα ξημερώματα της Τετάρτης. Ο απεγκλωβισμός του 18χρονου σκόρπισε χαρά και αισιοδοξία στους κατοίκους της περιοχής. Υπενθυμίζεται πως χθες τα σωστικά συνεργεία κατάφερα να βγάλουν από τα συντρίμμια της μόλις 14 μηνών Αζρά, με τη μαμά της και τη γιαγιά της.

Ο αριθμός των νεκρών έχει ανέλθει στους 459, ωστόσο αναμένεται να αυξηθεί καθώς πολλοί άνθρωποι αγνοούνται ακόμα. Η τραγική κατάσταση ανάγκασε την τουρκική κυβέρνηση να ζητήσει βοήθεια από άλλες χώρες, ανάμεσά τους και από το Ισραήλ.

Δραπέτευσαν κρατούμενοι μετά το σεισμό

Οι κρατούμενοι σε φυλακή στην τουρκική πόλη Βαν στασίασαν σήμερα, διαμαρτυρόμενοι επειδή κρατούνται στα κελιά τους παρά τον μεγέθους 5,4 βαθμών μετασεισμό που σημειώθηκε, ανέφεραν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Οι τρόφιμοι της φυλακής άναψαν φωτιές και επιτέθηκαν στους φύλακες με μαχαίρια και ψαλίδια. Αρκετοί φρουροί τραυματίστηκαν και επιπλέον δυνάμεις ασφαλείας έσπευσαν στην φυλακή. Περίπου 200 κρατούμενοι δραπέτευσαν από την φυλακή την Κυριακή αφότου η περιοχή συγκλονίστηκε από ένα σεισμό μεγέθους 7,2 βαθμών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment