PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ζητούν απελευθέρωση της δημοσιογράφου του Αλ Τζαζίρα


Το Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου (IPI), ζήτησε από τις συριακές αρχές την άμεση απελευθέρωση της δημοσιογράφου, Ντόροθι Πάρβεζ, που κρατείται από την άφιξή της στη Δαμασκό στις 29 Απριλίου.

Το Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου (IPI), ζήτησε από τις συριακές αρχές την άμεση απελευθέρωση της δημοσιογράφου του τηλεοπτικού δικτύου Αλ Τζαζίρα, Ντόροθι Πάρβεζ, που κρατείται από την άφιξή της στη Δαμασκό στις 29 Απριλίου.

“Αν κρατείται λόγω της εργασίας της ως δημοσιογράφος, θα πρέπει να απελευθερωθεί αμέσως”, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ‘Αντονι Μιλς, εκπρόσωπος του Ινστιτούτου που έχει την έδρα του στη Βιέννη.

“Καλούμε τις αρχές της Συρίας να είναι πιο διαφανείς σχετικά με τον τόπο όπου βρίσκεται η Ντόροθι Πάρβεζ και τις συνθήκες κράτησής της”, πρόσθεσε.

Η Ντόροθι Πάρβεζ, 39 ετών, αμερικανο-καναδο-ιρανή, συνεργάζεται με το Αλ Τζαζίρα από το 2010 και εργάζεται για τις υπηρεσίες του στην αγγλική γλώσσα. Το τηλεοπτικό δίκτυο έχει επικριθεί στη Συρία για την κάλυψή του που θεωρείται υπερβολικά υπέρ του κινήματος λαϊκής εξέγερσης στη χώρα αυτή.

Η Ντόροθι Πάρβεζ δεν είχε το χρόνο να εξασφαλίσει θεώρηση της Συρίας και ταξίδευε πιθανώς με το ιρανικό της διαβατήριο, τονίζει το IPI, αναφέροντας τις δηλώσεις του μνηστήρα της δημοσιογράφου που δημοσιεύονται από τους New York Times.

Τρεις Αιγύπτιοι, επτά Λιβανέζοι, τρεις Ευρωπαίοι και ένας Αλγερινός, ως επί το πλείστον δημοσιογράφοι που μπήκαν στη χώρα χωρίς διαπίστευση, κρατούνται στη Συρία, σύμφωνα με την οργάνωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Insan.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment