PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ζημιά στο κέλυφος του αντιδραστήρα 3


Εντείνεται η ανησυχία στην Ιαπωνία για τη ραδιενέργεια που διαρρέει στην ατμόσφαιρα, μετά την πληροφορία, ότι έχει πάθει ζημιά το κέλυφος του αντιδραστήρα 3, στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα.

Εντείνεται η ανησυχία στην Ιαπωνία για τη ραδιενέργεια που διαρρέει στην ατμόσφαιρα, μετά την πληροφορία, ότι έχει πάθει ζημιά το κέλυφος του αντιδραστήρα 3, στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα.

Όπως ανακοίνωσε η διαχειρίστρια εταιρία Tepco είναι πιθανόν το κέλυφος μέσα στο οποίο υπάρχουν οι ράβδοι πυρηνικού καυσίμου μέσα στον αντιδραστήρα να έχει υποστεί ζημιές.

Η πληροφορία αυτή, επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι οι τρεις εργάτες του πυρηνικού εργοστασίου που υπέστησαν εγκαύματα κατά τις προσπάθειές τους να ψυχθεί ο αντιδραστήρας, εκτέθηκαν σε επίπεδα ραδιενέργειας 10.000 φορές υψηλότερα από το αναμενόμενο.

Τα εγκαύματα προκλήθηκαν όταν νερό του αντιδραστήρα διαπέρασε τη στολή τους.

Από την άλλη, η Υπηρεσία Πυρηνικής Ασφάλειας της Ιαπωνίας ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν δεδομένα που να πιστοποιούν μια ρωγμή στον αντιδραστήρα 3.

Η Ιαπωνία δεν έχει ανακοινώσει άλλα κρούσματα ατόμων που έχουν μολυνθεί από τη ραδιενέργεια.

Οι επιχειρήσεις για την ψύξη των αντιδραστήρων στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα μπορεί να διαρκέσουν τουλάχιστον ακόμη ένα μήνα, ανακοίνωσε η διαχειρίστρια εταιρία Tepco. Ωστόσο οι επιχειρήσεις αυτές διακόπηκαν μερικώς μετά τη μόλυνση με ραδιενέργεια τριών εργαζομένων σε κτίριο που στεγάζει μια τουρμπίνα, το οποίο είναι διαφορετικό από εκείνο που στεγάζει τον αντιδραστήρα 3.

Οι ρίψεις νερού συνεχίστηκαν σήμερα στους αντιδραστήρες 1,2 και 4 αλλά διακόπηκαν στον αντιδραστήρα 3.

Η παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος έχει αποκατασταθεί μερικώς στην αίθουσα ελέγχου των αντιδραστήρων 1 και 3 αλλά το σύστημα ψύξης δεν λειτουργεί.

Ένας αντιδραστήρας θεωρείται ότι έχει ψυχθεί όταν η θερμοκρασία στο εσωτερικό πέφτει κάτω από τους 100 βαθμούς Κελσίου και τα συστήματα ψύξης επανέρχονται σε ατμοσφαιρική πίεση. Αυτή την εβδομάδα, η θερμοκρασία ανήλθε στους 400 βαθμούς σε έναν από τους αντιδραστήρες.Τουλάχιστον 700 μηχανικοί, «οι αφανείς ήρωες της Φουκουσίμα»- όπως τους αποκαλούν- εργάζονται σε βάρδιες για να σταθεροποιήσουν τη θερμοκρασία στους έξι αντιδραστήρες των πυρηνικών εγκαταστάσεων της Φουκουσίμα.

Η Ιαπωνική Υπηρεσία Πυρηνικής Ασφάλειας ανακοίνωσε ότι «δεν αποκλείει την πιθανότητα να αυξήσει σε 6 τη διαβάθμιση της σοβαρότητας του πυρηνικού δυστυχήματος στο εργοστάσιο Φουκουσίμα Νταΐτσι-1 από πέντε που έχει οριστεί σήμερα στην επτάβαθμη κλίμακα, καθώς αυτό θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της κατάστασης».

Παράλληλα στο Τόκιο, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι ανιχνεύθηκαν πολύ υψηλά ποσοστά ραδιενέργειας στα λαχανικά.

Οι ΗΠΑ, το Χονγκ Κονγκ, η Αυστραλία, η Σιγκαπούρη και η Ρωσία ανακοίνωσαν μέτρα απαγόρευσης ή περιορισμού των εισαγωγών νωπών ιαπωνικών προϊόντων.

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχει επιβεβαιωθεί ότι έχασαν τη ζωή τους από το σεισμό και το επακόλουθο τσουνάμι στην Ιαπωνία ξεπέρασε τους 10.000 ακριβώς δύο εβδομάδες μετά την καταστροφή, μετέδωσε σήμερα το ειδησεογραφικό πρακτορείο Kyodo.

Ο τελευταίος επίσημος απολογισμός έκανε λόγο για 9.811 νεκρούς και περίπου 17.500 αγνοούμενους, ενώ εξανεμίζονται οι ελπίδες για τον εντοπισμό τους.

Όπως μετέδωσε το Kyodo επικαλούμενο στελέχη της Ιαπωνικής κυβέρνησης, οι ζημιές από τις καταστροφές, όπως εκτιμούν οι αρχές μπορεί να ξεπεράσουν τα 300 εκατομμύρια δολάρια (211 εκατ. ευρώ).

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Leave a Comment