PeristeriNews.gr
Καιρός

Ζεστός ο καιρός


Γενικά αίθριος ο καιρός, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Τις απογευματινές ώρες στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορείων διευθύνσεων 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Ειδικότερα, στην Αττική αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί 24 έως 39 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Από αργά τη νύχτα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι στη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και τις απογευματινές ώρες στα ορεινά θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Αργά τη νύχτα θα στραφούν στα δυτικά σε βόρειους βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 37 και κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία 38 με 39 βαθμούς Κελσίου. Η ελάχιστη στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στην Ήπειρο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιρους όμβρους και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά.
Άνεμοι: Αρχικά ασθενείς, βαθμιαία βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 37 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στη Θεσσαλία τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5, στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 39 και κατά τόπους στη Θεσσαλία 40 με 41 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στις Κυκλάδες τοπικά 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 33 και στη νότια Κρήτη έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

 

Πρόγνωση για αύριο Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα ορεινά της Θεσσαλίας. Τα φαινόμενα στην ανατολική και κεντρική Μακεδονία πιθανώς κατά τόπους να είναι ισχυρά, το βράδυ όμως θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: Στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και στο βόρειο Ιόνιο μετά το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νεφώσεις με τοπικές βροχές

Peristeri News

Νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών

Peristeri News

Βροχές, καταιγίδες και σκόνη

Peristeri News

Leave a Comment