PeristeriNews.gr
Οικονομία

Ζανιάς: «Πιάστε τώρα όσους χρωστούν»


Με το… οπλοστάσιο του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων υπό μάλης, έφυγαν από το υπουργείο Οικονομικών οι επικεφαλής των μεγαλύτερων εφοριών και τελωνείων.

Με το… οπλοστάσιο του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων υπό μάλης, έφυγαν από το υπουργείο Οικονομικών οι επικεφαλής των μεγαλύτερων εφοριών και τελωνείων, καθώς μετά από συζητήσεις ημερών διαπιστώθηκε ότι η «δεξαμενή» των ληξιπρόθεσμων οφειλών είναι κυρίως εκείνη που μπορεί αποδώσει άμεσα έσοδα.

Και για να μη μπουν οι έφοροι στη διαδικασία του… ξεσκονίσματος παλαιότερων υποθέσεων με αμφίβολο αποτέλεσμα, η οδηγία του Γιώργου Ζανιά ήταν να εξαντλήσουν όλα τα διαθέσιμα «όπλα» με έμφαση στις οφειλές του τελευταίου έτους, οι οποίες θεωρούνται εισπράξιμες.

Τα δικαστικά τμήματα των εφοριών δεν θα «χτυπήσουν», πάντως, στα… τυφλά, καθώς με τη συνδρομή του ΚΕΠΥΟ έχουν εντοπιστεί οι περιπτώσεις οφειλετών με μεγάλη ακίνητη περιουσία ή/και εισοδήματα από ακίνητα, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να ασκηθεί πίεση υπό την απειλή κατασχέσεων.

Με αυτήν ακριβώς τη λογική, είναι πολύ πιθανόν να ανακοινωθεί παράταση της ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών, έτσι ώστε η πίεση των εφόρων να οδηγεί τους οφειλέτες στα γκισέ των εφοριών. Αν και στη σύσκεψη δεν τέθηκε συγκεκριμένος ποσοτικός στόχος, όλες οι κινήσεις γίνονται με φόντο την υποχρέωση είσπραξης 1 δισ ευρώ έως το τέλος Ιουνίου κι αν λάβει κανείς υπόψιν ότι έως τώρα έχουν εισπραχθεί περίπου 700 εκατ. ευρώ, ο στόχος για το διάστημα που απομένει είναι περίπου 300 εκατ. ευρώ.

Πέρα από το… κυνήγι των οφειλετών, ο κ. Ζανιάς έδωσε εντολή στους εφόρους να εντείνουν τους ελέγχους για την ορθή απόδοση του ΦΠΑ. Αυτοί οι έλεγχοι δεν θα γίνουν στα τυφλά αλλά με βάση τις διασταυρώσεις που έχει διενεργήσει το ΚΕΠΥΟ, εντοπίζοντας τις περιπτώσεις εκείνων που είτε δεν έχουν υποβάλει περιοδικές δηλώσεις είτε έχουν δηλώσει ασυνήθιστα χαμηλό τζίρο άρα και αναλογούντα ΦΠΑ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μειώθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Φορολοταρία Ιανουαρίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Leave a Comment