PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ζίγκμαρ Γκάμπριελ: «Δεν υπογράφουμε λευκή επιταγή για την Ελλάδα»


Σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη εφημερίδα «Bild am Sonntag» ο πρόεδρος του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δήλωσε ότι από εδώ και πέρα η βοήθεια στη χώρα μας θα εξαρτηθεί από τη στάση που θα κρατήσουμε.

Σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη εφημερίδα «Bild am Sonntag» ο πρόεδρος του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δήλωσε ότι από εδώ και πέρα η βοήθεια στη χώρα μας θα εξαρτηθεί από τη στάση που θα κρατήσουμε και τονίζει την ανάγκη ενός ευρωπαϊκού αναπτυξιακού προγράμματος για την Ελλάδα.

«Δεν μπορούμε ούτε θα υπογράψουμε λευκή επιταγή. Η συγκατάθεσή μας σε νέες εγγυήσεις πιστώσεων για την Αθήνα εξαρτάται εν τέλει από την στάση της Ελλάδας» δήλωσε ο κ. Γκάμπριελ.

Ταυτόχρονα ο σοσιαλδημοκράτης ηγέτης επισημαίνει τον κίνδυνο «οι πολίτες να μην αντέξουν αιώνια το συνδυασμό δραστικών μέτρων λιτότητας και κατάρρευσης της οικονομίας. Πρέπει να δοθεί προοπτική στους ανθρώπους» τονίζει και πρόσθεσε ότι «χρειαζόμαστε ένα ευρωπαϊκό αναπτυξιακό πρόγραμμα» ενώ διαπιστώνει ότι «προς το παρόν υποχρεώνουμε τους Έλληνες με τη λιτότητα να διαλύσουν την οικονομία τους. Όποιος μειώνει μισθούς και συντάξεις και κάνει απολύσεις καταστρέφει τη δική του ανάπτυξη. Στη διάρκεια της κρίσης στη Γερμανία κάναμε ακριβώς το αντίθετο και για αυτό βγήκαμε από την κρίση καλύτερα από όλους τους άλλους».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Leave a Comment