PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ζάκυνθος: Η μάχη με τις φλόγες παρουσιάζει καλύτερη εικόνα


Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που μαίνεται από χθες στη Ζάκυνθο, με την εικόνα από το πύρινο μέτωπο να παρουσιάζει πάντως βελτίωση.

Πλέον δεν απειλείται το χωριό Κερί, όπου οι φλόγες έκαψαν την Κυριακή ένα σπίτι και προξένησαν ζημιές σε αγροικίες και σε ένα τουριστικό κατάλυμα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη ακόμα στο τρίγωνο μεταξύ των χωριών Λιθακιά, Αγαλά και Κερί, αλλά δεν έχει ενεργό μέτωπο και οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις πολλές διάσπαρτες εστίες, προκειμένου να οριοθετήσουν την πυρκαγιά μέχρι το απόγευμα, καθώς εκείνη την ώρα η ΕΜΥ προβλέπει μικρή ενίσχυση των ανέμων.

Τη νύχτα και το πρωί επικράτησε άπνοια που βοήθησε το έργο των πυροσβεστών, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας επιχειρούν και τα εναέρια μέσα. Συνολικά στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 171 πυροσβέστες, 52 οχήματα, δύο ομάδες ΜΕΤΠΕ, εννέα ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, δύο αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν 13 υδροφόρες και πέντε μηχανήματα έργου της Περιφέρειας και του ΟΤΑ.

Στο νησί βρίσκεται από χθες και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, επικεφαλής της Ειδικής Ομάδας Πρώτης Απόκρισης της Γραμματείας, προκειμένου να συντονίσει το έργο της κατάσβεσης.

Η άλλη μεγάλη πυρκαγιά στο Λουτράκι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, βαίνει προς ύφεση, καθώς δεν υπάρχει αυτή την ώρα φλόγα, αλλά πολλές εστίες καπνού, πάνω στο βουνό, που αντιμετωπίζονται από τα πεζοπόρα τμήματα, κυρίως, και τα εναέρια μέσα.

Συγκεκριμένα, στην περιοχή επιχειρούν τρία αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, καθώς και 169 πυροσβέστες με 24 οχήματα και 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ συνδράμουν εθελοντές, υδροφόρες και μηχανήματα της Περιφέρειας και των δήμων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Leave a Comment