PeristeriNews.gr
Δημοτικές Εκλογές 2019

Ε. Τσάκα: «Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια το Περιστέρι έχει μεταμορφωθεί»


Συνέντευξη στο PeristeriNews.gr παραχώρησε η δημοτική σύμβουλος και υποψήφια στις επερχόμενες εκλογές, Ειρήνη Τσάκα-Αποστολοπούλου.

Η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Περιστερίου μας μίλησε για την ενασχόλησή της με τα Αυτοδιοικητικά στην πόλη μας αλλά και την εξέλιξη του Περιστερίου στα χρόνια του Ανδρέα Παχατουρίδη.

Κλείνοντας έστειλε το μήνυμα της για την επερχόμενη εκλογική διαδικασία.

Συμμετέχετε για 2η φορά στις δημοτικές εκλογές με την παράταξη του Ανδρέα Παχατουρίδη. Τι ήταν αυτό που σας έκανε να ασχοληθείτε με τα κοινά της πόλης σας;


Ως υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών υπηρετώ σε ΔΟΥ από το 1983 και στην Α΄ ΔΟΥ Περιστερίου από το 2000. Από τη θέση αυτή γνωρίζω τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μου. Έμπρακτα προσπαθώ να τους ανακουφίσω ασκώντας κατά κάποιον τρόπο «κοινωνική πολιτική». Ωστόσο, το  φορολογικό και νομικό πλαίσιο είναι ανελαστικό και δεν αφήνει πολλά περιθώρια συναισθηματικών λύσεων με αποτέλεσμα οι αποφάσεις που λαμβάνονται να μην έχουν ανθρώπινο χαρακτήρα.

Η ενασχόλησή μου στην τοπική αυτοδιοίκηση μου δίνει τη δυνατότητα να βοηθήσω τους λιγότερο ευνοημένους επιδεικνύοντας ανθρωπιά, συναίσθημα, δίνοντας λύσεις στα κοινωνικά προβλήματα, αμβλύνοντας την οικονομική και κοινωνική ανισότητα, συμβάλλοντας στον πολιτισμό. Μέσω της δραστηριοποίησής μου αυτής νιώθω ότι στέκομαι, συμπαραστέκομαι στο συμπολίτη μου.

Ο Ανδρέας Παχατουρίδης θα διεκδικήσει την 5η θητεία ως δήμαρχος Περιστερίου. Ποιοι είναι οι λόγοι που επιλέγετε να στηρίξετε το ψηφοδέλτιο της παράταξης «ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ».

Ο δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης είναι ένα χαρισματικό άτομο, ιδιαίτερα αγαπητός στους Περιστεριώτες, ευαισθητοποιημένος έντονα όσον αφορά τα προβλήματα της πόλης μας. Η παράταξή του, την οποία στελεχώνουν ικανά και αξιόλογα άτομα, έχει δημιουργήσει ένα νέο Περιστέρι. Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια ο δήμος έχει μεταμορφωθεί και έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις και οι συνθήκες για μια σταθερή ανέλιξη της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας.

Όχι μόνο μεταξύ των δημοτών, αλλά σε όλη την ελληνική επικράτεια τα επιτεύγματα του δημάρχου –μιας εξέχουσας προσωπικότητας- και της παράταξής του αποτελούν θέμα συζήτησης.

Ποια είναι η άποψή σας για τη σημερινή κατάσταση στο Περιστέρι;

Τα θεαματικά επιτεύγματα και εξελίξεις των τελευταίων ετών, τα οποία προανέφερα, έχουν ως αποτέλεσμα η πόλη μας να έχει οργανωθεί με υπευθυνότητα όσον αφορά πολλούς τομείς της καθημερινότητας.

Αναφέρω τις άρτιες τεχνικές υποδομές (τρεις σταθμούς metro, παιδικές χαρές, έργα βιοκλιματικής ανάπλασης, αθλητικές εγκαταστάσεις, δυο κολυμβητήρια ολυμπιακών προδιαγραφών), κοινωνικές δομές στήριξης των ευπαθών ομάδων, αξιόλογες δράσεις δωρεάν παροχής υγείας με τη σύμπραξη υγειονομικών φορέων, ενώ πολιτισμική παραγωγή, δρώμενα κ.ο.κ. ενδεικτικά της  πνευματικής ανέλιξης προβάλλουν διεθνώς την πόλη μας.

Τέλος, θέλω να επισημάνω ότι η πόλη παρουσιάζει οικονομική αυτοτέλεια, και να τονίσω ότι  η διαχείριση των πόρων του δήμου είναι υποδειγματική.

Πιστεύετε  ότι υπάρχει δυνατότητα για μεγαλύτερη εξέλιξη της πόλης;

Είναι γνωστό ότι την τελευταία δεκαετία κυρίως η χώρα αντιμετωπίζει δύσκολες καταστάσεις με πρωταρχικό πρόβλημα το οικονομικό.

Πολλοί συνάνθρωποι μας μαστίζονται από την ανεργία και τις συνέπειες της, αρκετοί εξαναγκάζονται σε οικονομική μετανάστευση, ενώ ο θεσμός της οικογένειας διέρχεται κρίση. Είναι, λοιπόν, επιτακτική ανάγκη η τοπική αυτοδιοίκηση να αναλάβει ενεργό ρόλο και να πάρει στα χέρια της τη διευθέτηση των θεμάτων με δράσεις ακόμη πιο αποτελεσματικές.

Η δημιουργία νέων ασφαλών υποδομών, η κάλυψη των κενών που ενδεχομένως υπάρχουν είναι στόχοι που η επίτευξή τους θα οδηγήσει σε ένα ασφαλέστερο μέλλον για την πόλη. Για το λόγο αυτό η κοινή προσπάθεια, η συνεργασία νέων ανθρώπων που διαθέτουν  επιστημονική κατάρτιση με την εμπειρία των παλαιοτέρων είναι αναγκαία.

Ποιο είναι το μήνυμα που θα θέλατε να στείλετε στους Περιστεριώτες;

Γεννήθηκα στο Περιστέρι, δημιούργησα οικογένεια εδώ. Τα παιδιά μου, τα εγγόνια μου μεγαλώνουν εδώ. Για ένα καλύτερο μέλλον για τις επερχόμενες γενιές,  για να προσφέρω τα μέγιστα σε αυτή την πόλη ζητώ την υποστήριξη των Περιστεριωτών, ζητώ την ψήφο τους, γιατί:

Αν μπορείς να ονειρευτείς, μπορείς και να το ζήσεις.

Η πόλη αυτή μας ενώνει και όλοι μαζί συνεχίζουμε για το καλύτερο αύριο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Γ. Πατούλης: Ξεκινάει ο αγώνας για μια καλύτερη Αττική

Peristeri News

Μήνυμα για «Νέα Αρχή» στην Αττική στέλνει ο Γ. Πατούλης

Peristeri News

Σαρωτική νίκη του Ανδρέα Παχατουρίδη στο Περιστέρι!

Peristeri News

Leave a Comment