PeristeriNews.gr
Οικονομία

Ε.Ε.: 250 εκατ. ευρώ για διανομή τροφίμων σε μαθητές το νέο σχολικό έτος


Συνολικά 250 εκατομμύρια ευρώ θα διαθέσει και τη νέα σχολική χρονιά (2019-2020) η Ευρωπαϊκή Ένωση για την διανομή φρούτων, λαχανικών και γάλακτος σε μαθητές σχολείων των κρατών – μελών της Ένωσης.

Το πρόγραμμα της Ε.Ε. για τα σχολεία έχει ως στόχο να προωθήσει την υγιεινή διατροφή και την ισορροπημένη δίαιτα με τη διανομή φρούτων, λαχανικών και γαλακτοκομικών προϊόντων, καθώς και την προσφορά εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τη γεωργία και την καλή διατροφή.

Τη σχολική χρονιά 2017-2018, πάνω από 20 εκατομμύρια παιδιά ωφελήθηκαν από αυτό το πρόγραμμα, δηλαδή το 20% των παιδιών σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ειδικότερα σια τη σχολική χρονιά 2019-2020, έχουν δεσμευθεί 145 εκατομμύρια ευρώ για φρούτα και λαχανικά και 105 εκατομμύρια ευρώ για γάλα και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα. Παρόλο που η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι εθελοντική, όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε. επέλεξαν να συμμετέχουν είτε σε ένα τμήμα είτε στο σύνολο του προγράμματος. Τον Μάρτιο του 2019 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε και εξέδωσε τις εθνικές κατανομές για τις χώρες της Ε.Ε. που συμμετέχουν στο πρόγραμμα τη φετινή σχολική χρονιά. Οι χώρες μπορούν επίσης να συμπληρώνουν την ενίσχυση της Ε.Ε. με εθνικά κονδύλια.

Τα κράτη μέλη αποφασίζουν τον τρόπο με τον οποίον θα υλοποιήσουν το πρόγραμμα, για παράδειγμα, τον τύπο προϊόντων που θα λάβουν τα παιδιά ή το θέμα των εκπαιδευτικών μέτρων που θα εφαρμόσουν. Η επιλογή όμως των προϊόντων προς διανομή πρέπει να βασίζεται σε παράγοντες υγείας, περιβάλλοντος, εποχικότητας, διαθεσιμότητας και ποικιλίας.

«Είναι σημαντική η υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών από μικρή ηλικία. Χάρη στο πρόγραμμα της Ε.Ε. για τα σχολεία, οι νεαροί μας πολίτες, αφενός, θα απολαμβάνουν ποιοτικά ευρωπαϊκά προϊόντα και, αφετέρου, θα μάθουν για τη διατροφή, τη γεωργία, την παραγωγή τροφίμων και τη σκληρή δουλειά που αυτές συνεπάγονται» δήλωσε σχετικά ο Επίτροπος Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης Φιλ Χόγκαν.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Η συντονισμένη επιχείρηση της ΑΑΔΕ ανήμερα του Αγ. Βαλεντίνου

Peristeri News

Τα τσουχτερά πρόστιμα αν δεν διασυνδεθούν έγκαιρα ταμειακές με POS

Peristeri News

Leave a Comment