PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ευ. Μεϊμαράκης: Τελικά ο κ. Τσίπρας έσκισε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης


«Τελικά ο κ. Τσίπρας έσκισε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και έφερε νέο μνημόνιο», επεσήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

«Τελικά ο κ. Τσίπρας έσκισε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και έφερε νέο μνημόνιο», επεσήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης, μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στο κλειστό γήπεδο της ΕΑΠ στην Πάτρα. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. εξαπέλυσε «πυρά» κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στάθηκε στην ανάγκη συγκρότησης μίας κυβέρνησης συνεργασίας.

Ο κ. Μεϊμαράκης κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι είπε ψέματα, φέρνοντας ως παραδείγματα αναφορές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και ελαφρύνσεις στη φορολογία. «Ο κ. Τσίπρας δεν έδωσε καμία επιπλέον σύνταξη, αλλά τις πετσόκοψε όλες», πρόσθεσε και υπογράμμισε ότι ο ΕΝΦΙΑ δεν καταργήθηκε.

Παράλληλα, έκανε λόγο για «χέρι στην τσέπη» των πολιτών από τη μεριά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ανέφερε ότι οι καταθέτες απέσυραν λόγω της αβεβαιότητας 50 δισ. από τις τράπεζες. Όπως σημείωσε, η ανεργία άρχισε πάλι να μεγαλώνει, ενώ έκανε υποστήριξε ότι μόνο τον Ιούλιο χάθηκαν 16,5 χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με τον κ. Μεϊμαράκη, «τα κύματα προσφύγων και παράνομων μεταναστών, ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο», με τον πρόεδρο της Ν.Δ. να καταλογίζει στον κ. Τσίπρα ότι «το μόνο που έκανε πως έκλεισε την Αμυγδαλέζα και άνοιξε τον Βοτανικό».

Συνεχίζοντας, ο κ. Μεϊμαράκης χαρακτήρισε ανεπαρκή, ασυνεπή και αναξιόπιστο τον κ. Τσίπρα, ενώ τον κατηγόρησε για αλαζονεία και καθεστωτική νοοτροπία. «Ποτέ, κανένας Πρωθυπουργός δεν έκανε τόσο μεγάλο κακό, σε τόσο λίγο καιρό», σχολίασε και πρόσθεσε πως από εκείνον οι πολίτες θα ακούνε μόνο αλήθειες, καθώς, όπως είπε, δεν πιστεύει ότι κυβερνιέται ένας τόπος με ψέματα.

Αναφερόμενος στην επόμενη μέρα, μετά τις εκλογές, εξέφρασε την εκτίμηση ότι το στοίχημα της Ελλάδας μπορεί να το κερδίσει η συλλογικότητα και η συνένωση δυνάμεων. «Η Ελλάδα χρειάζεται μια κυβέρνηση συνεργασίας που θα αξιοποιεί ικανούς και άξιους από ολόκληρη την κοινωνία» υπογράμμισε. «Στις 20 του Σεπτέμβρη, με τη δική σας εντολή, θα συγκροτήσω κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, για να πάμε όλοι μαζί την Ελλάδα μπροστά», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι η χώρα βρίσκεται σ’ ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, με τον κίνδυνο να μην έχει περάσει. «Πρέπει να προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και να σταματήσουν τα capital controls. Να ξεμπλοκάρουμε και να επισπεύσουμε την απορρόφηση των πόρων του νέου ΕΣΠΑ. Να υπάρξει επανεκκίνηση της οικονομίας. Μόνο έτσι μπορούμε να έχουμε νέες επενδύσεις, νέες επιχειρήσεις, νέες θέσεις δουλειάς», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Όπως επεσήμανε ο κ. Μεϊμαράκης, η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να μοιράσει κάλπικες υποσχέσεις, ενώ τόνισε ότι επιλογή και δέσμευση της Ν.Δ. είναι η σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών μόλις σταθεροποιηθεί η οικονομία. «H Νέα Δημοκρατία θέλει λιγότερους φόρους, περισσότερες επενδύσεις και αποτελεσματικότερο κράτος», συμπλήρωσε και αναφέρθηκε σε μια «νέα πολιτική για την τόνωση του αισθήματος ασφάλειας του πολίτη». «Σε μία υπεύθυνη μεταναστευτική πολιτική. Με φύλαξη των συνόρων, με ανθρωπισμό, αλλά και διεθνοποίηση του θέματος», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ν.Δ., η κυβέρνηση που έφυγε, πάγωσε κάθε έργο και κάθε σχέδιο ανάπτυξης. «Είμαστε η Παράταξη που έβαλε την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή οικογένεια και την κράτησε στην Ευρωζώνη. Είμαστε η δύναμη της ευθύνης και της συνέπειας. Δύναμη ευρωπαϊκή, πατριωτική», επανέλαβε ο κ. Μεϊμαράκης.

«Η Νέα Δημοκρατία είναι η πολιτική δύναμη που υπηρετεί την ενότητα των Ελλήνων, γιατί κάποιοι άλλοι θέλουν να μας διχάσουν με την ρητορική τους και το λόγο τους», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. «Χθες άκουσα για αριστερή μελαγχολία, όμως αυτοί είναι που έφεραν τη μελαγχολία στον ελληνικό λαό», ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης και επεσήμανε ότι «η Ν.Δ. θα φέρει και πάλι το χαμόγελο στους πολίτες».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Χρ. Σταϊκούρας: Χρειαζόμαστε μια διετία για την οριστική αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Peristeri News

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Leave a Comment