PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ευ. Βενιζέλος: Υπάρχει ένας αθέατος, ανεπίσημος τρίτος εταίρος στην κυβέρνηση


Την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση δεν στηρίζεται μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες αλλά και από μία «τρίτη δύναμη που προέρχεται από τον συντηρητικό χώρο, τη λεγόμενη αντιμνημονιακή δεξιά» εξέφρασε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Αναφορικά με την οικονομία κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προκάλεσε παράταση της αξιολόγησης και υποχώρηση με τους χειρότερους όρους.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε θετική εξέλιξη το ότι η χώρα δεν συνεχίζει να βρίσκεται σε περιπέτεια και αβεβαιότητα, ωστόσο εκτίμησε ότι απομένει να ισχύσει η συμφωνία της 9ης Μαΐου και σημείωσε ότι θα έρθουν πιο σκληρά μέτρα, χωρίς να υπάρχει τίποτα χειροπιαστό για το χρέος.

Υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση από τη φύση της και από τις αντιφάσεις της δεν μπορεί να κάνει αυτό που απαιτείται ώστε η χώρα να μπει σε μια ατμόσφαιρα ανάπτυξης. Είναι αιχμάλωτη των τεράστιων αντιφάσεων της. Και αιχμαλωτίζει και τη χώρα».

Ερωτηθείς για τη Νέα Δημοκρατία, ανέφερε ότι «ο κ. Μητσοτάκης κάνει συστηματικές προσπάθειες να εκφράσει το χώρο του» και πρόσθεσε ότι το θέμα με τη Ν.Δ. είναι άλλο «ότι υπάρχει ένας, ας το πούμε έτσι, αθέατος και ανεπίσημος τρίτος εταίρος στην κυβέρνηση».

Ο κ. Βενιζέλος είπε πως η κυβέρνηση δεν στηρίζεται μόνον από το ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ αλλά και από μια άλλη «τρίτη δύναμη η οποία προέρχεται από το συντηρητικό χώρο, από τη λεγόμενη αντιμνημονιακή δεξιά».

Αναφερόμενος στον επονομαζόμενο «κόφτη» είπε πως ίσχυε ήδη ένας νόμος που παρακολουθούσε το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής αλλά αυτό είναι άλλο και αυτό που κάνει τώρα η κυβέρνηση με την κάβα μέτρων, είναι άλλο.

Ερωτηθείς για το χρέος είπε πως «δυστυχώς έχουμε υπαναχώρηση των ευρωπαίων από τις δεσμεύσεις του 2012 και του Ιουλίου του 2015 οπότε και οι αποφάσεις επαναλάμβαναν τις δεσμεύσεις του 2012».

Ζήτησε τη συσπείρωση και την ενότητα του χώρου της κεντροαριστεράς και απέκλεισε τη συνεργασία της με το ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Leave a Comment