PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ευ. Βενιζέλος: Ο Αλ. Τσίπρας λειτουργούσε σαν «κουκουλοφόρος εξωτερικού»


Επικρίνοντας έντονα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τη στάση του όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αντιπολίτευση και ειδικότερα κατά τη διάρκεια της επιλογής προσώπου για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Κουκουλοφόρο εξωτερικού» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος τον Αλέξη Τσίπρα, επικρίνοντας έντονα τη στάση του όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αντιπολίτευση και ειδικότερα κατά τη διάρκεια της επιλογής προσώπου για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Μιλώντας στον Real FM, κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για διαρκή υπονόμευση της τότε κυβέρνησης:

«Αν είχαμε ορίζοντα και είχαμε πολιτική ισχύ και δεν είχαμε τη διαρκή υπονόμευση του κ. Τσίπρα που έλεγε στον Σόιμπλε και τη Μέρκελ “μην τους δίνετε σημασία, πέφτουν αυτοί, τους ρίχνω σε λίγες μέρες”, θα είχαμε κλείσει τη συμφωνία. Αλλά εμάς μας θεωρεί ότι είμαστε η τρόικα εσωτερικού. Αυτός που λειτουργούσε ως υπονομευτής του κύρους της κυβέρνησης, της κυβέρνησης της νόμιμης, της συνταγματικής, σε όλη τη διαπραγμάτευση, πώς πρέπει να χαρακτηρισθεί; Πρέπει να χαρακτηρισθεί “κουκουλοφόρος εξωτερικού”».

Στην επισήμανση του δημοσιογράφου ότι αυτή είναι βαριά κουβέντα, ο κ. Βενιζέλος επέμεινε:

«Μάλιστα, κουκουλοφόρος εξωτερικού. Και οι κουκουλοφόροι είναι πρόσωπα, πίσω από την κουκούλα υπάρχει ένα πρόσωπο με το οποίο συνομιλούμε. Έτσι δεν είπε ο κ. Παρασκευόπουλος, ο Υπουργός Δικαιοσύνης;».

Σε ό,τι αφορά τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις, ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι δεν έχει κάνει ποτέ κανείς καμία σοβαρή διαπραγμάτευση: «Δεν έχετε καταλάβει ότι δε γίνεται διαπραγμάτευση; Ότι έχουμε σπαταλήσει το χρόνο, ότι συνεχώς αλλάζουμε τους διαπραγματευτές; Είναι δυνατό να έχουμε συνεχώς εναλλαγή Θεοχαράκη, Χουλιαράκη στο Euro Working Group όπου γίνεται η καθοριστική συζήτηση; Δεν υπάρχει ενότητα λόγου, δεν υπάρχει ενιαία ομάδα, δεν υπάρχει διαφάνεια. Άλλη διαπραγμάτευση κάνει ο κ. Παππάς στο group της Φρανκφούρτης, άλλη ο κ. Χουλιαράκης στο Brussel Group, άλλη ο κ. Θεοχαράκης στο Euro Working Group, άλλη ο κ. Δραγασάκης ως Αντιπρόεδρος, άλλη ο κ. Βαρουφάκης ως Υπουργός, άλλη ο κ. Τσακαλώτος ως Αναπληρωτής Υπουργός».

«Κοροϊδευόμαστε και τρώμε τον χρόνο» υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment