PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ευ. Βενιζέλος: Να μην παρασυρόμαστε από το παιχνίδι έντασης της Τουρκίας


Για τον κίνδυνο ενός θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο, μίλησε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Ένα ενδεχόμενο το οποίο, όπως είπε, υπάρχει τα τελευταία 45 χρόνια.

Μιλώντας στο Capital.gr, ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε πως αυτό που έχει σημασία είναι η ελληνική πλευρά να μην παρασύρεται στο παιχνίδι της έντασης και να παραμένουν πάντα οι διπλωματικοί δίαυλοι ανοιχτοί, ενώ συνέστησε ψυχραιμία και να μη θυσιάζεται η αμυντική πολιτική στον βωμό μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων. «Να μην έχουμε μία αυτοματοποιημένη συμπεριφορά χωρίς στρατηγική σκέψη. Πρέπει η εθνική μας στρατηγική να έχει μεγαλύτερο βάθος», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στον θάνατο του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι «η θυσία του δεν ήταν επί ματαίω», προσθέτοντας ότι ο ήρωας πιλότος υπηρέτησε μία εθνική στρατηγική και η θυσία του προκάλεσε σοκ και στις δύο πλευρές του Αιγαίου.

Τέλος, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι η χώρα έχει ανάγκη από μία κυβέρνηση ευρωπαϊκών δυνάμεων και από τις εκλογές πρέπει να προκύψει η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι εκλογές δεν θα είναι παιδική εκδρομή» σημείωσε, τονίζοντας ότι την πρωτοβουλία των κινήσεων πρέπει να την αναλάβει η Δημοκρατική Παράταξη και να καλέσει σε συνεργασία όλους όσοι συμφωνούν στις βασικές προγραμματικές θέσεις της, ενώ θεωρεί ότι όλες οι προσπάθειες για συνεννόηση με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι καταδικασμένες σε αποτυχία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment