PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ευ. Βενιζέλος: Κάποιοι ασέλγησαν επί των θεσμών


«Κάποιοι ασέλγησαν επί των θεσμών προκειμένου να στηθεί ως δήθεν πολιτικό σκάνδαλο η “υπόθεση Novartis”» δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την κατάθεσή του ως μηνυτή στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευ. Ζαχαρή, κάνοντας λόγο για μείζον ζήτημα που πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος.

«Κοιτάζουμε προς το μέλλον μόνο όταν προστατεύουμε τους θεσμούς. Προκειμένου να στηθεί ως δήθεν πολιτικό σκάνδαλο η «υπόθεση Novartis», κάποιοι ασέλγησαν επί των θεσμών με πρώτο θύμα την ανεξαρτησία και το κύρος της Δικαιοσύνης. Αυτό όλο είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα που πρέπει να διερευνηθεί εις βάθος και δικαστικά και κοινοβουλευτικά» ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Βενιζέλος.

Σημείωσε παράλληλα πως το ζήτημα δεν τον αφορά προσωπικά και πως δεν επιδιώκει «ρεβάνς». «Υπάρχει όμως το δημοκρατικό καθήκον που μας επιβάλει να προστατεύσουμε το κράτος δικαίου και να διερευνήσουμε την αλήθεια» πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ανέφερε πως «ευθύνες πολιτικών προσώπων με την έννοια των μελών της προηγούμενης κυβέρνησης προφανώς και υπάρχουν και αυτό το ζήτημα έχει τεθεί ήδη από τον προηγούμενο χρόνο, από την άνοιξη του 2018, με τις μηνύσεις μας».

Ο κ. Βενιζέλος διευκρίνισε ότι κατά την κατάθεσή του αναφέρθηκε σε συμπληρωματικά στοιχεία «γιατί υπάρχει αυτό που λέμε επίταση του δόλου».

Απέφυγε ωστόσο να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες, διότι – όπως σημείωσε – «δεν πρέπει να παραβιάσουμε τη μυστικότητα της προδικασίας».

«Είναι γνωστό ότι έχει διαβιβαστεί η δικογραφία στη Βουλή, ότι υπάρχει ζήτημα ποινικών και όχι μόνον πολιτικών ευθυνών, πολιτικών προσώπων για την σκευωρία. Από εκεί και πέρα υπάρχει το ζήτημα των λεγομένων ‘μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος’ ξέρετε ποια είναι η κατάσταση και η εξέλιξη. Και βέβαια το ζήτημα των εισαγγελικών λειτουργών το οποίο διερευνάται και ούτως ή άλλως πρέπει να διερευνηθεί και αυτεπαγγέλτως» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment