PeristeriNews.gr
Περιβάλλον

Ευρωπαϊκό έργο για ενεργειακή αναβάθμιση της κατοικίας σας


Το έργο REQUEST αποσκοπεί στην προώθηση της εφαρμογής μέτρων μείωσης των εκπομπών CO2 στις ανακαινίσεις κατοικιών.

Το έργο REQUEST αποσκοπεί στην προώθηση της εφαρμογής μέτρων μείωσης των εκπομπών CO2 στις ανακαινίσεις κατοικιών, σε όλη την Ευρώπη και επικεντρώνεται στα βασικά εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες κατοικιών, σε σχέση με την ποιότητα των συστάσεων των ΠΕΑ και την αξιοπιστία των τεχνιτών / επαγγελματιών.

—Στόχος του Έργου

* Στόχος του έργου είναι να παράσχει, σε εθνικούς και τοπικούς οργανισμούς (όπως το ΚΑΠΕ) σε όλη την ΕΕ, ένα σύνολο από δοκιμασμένα εργαλεία και πρακτικές, που θα απευθύνονται σε:

* ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ: ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, που οδηγεί από τις συστάσεις του ΠΕΑ σε εφαρμογές που επιτυγχάνουν χαμηλές εκπομπές CO2.

* ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΩΝ: μια ολοκληρωμένη αλυσίδα εφοδιασμού με αμοιβαία αναγνώριση των ρόλων των διαφόρων επαγγελματιών και εμπλεκόμενων ειδικοτήτων και στην οποία η ποιότητα, και ο επαγγελματισμός αλλά και η εμπιστοσύνη εκ μέρους των ιδιοκτητών για το αποτέλεσμα, είναι ύψιστης σημασίας.

—Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ)

Ένα Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) παρέχει πληροφορίες και συστάσεις για ενεργειακές βελτιώσεις. Για να μπορέσει αυτή η πληροφορία να μετατραπεί σε σωστή εφαρμογή, πρέπει να παρέχονται στον ενδιαφερόμενο ποιοτικές συστάσεις του ΠΕΑ καθώς και πρόσβαση σε αξιόπιστους τεχνίτες / επαγγελματίες.

Το REQUEST προσπαθεί να το επιτύχει αυτό:

Δίνοντας την δυνατότητα σε διαφορετικές ειδικότητες και επαγγέλματα να συνεργαστούν και να πραγματοποιήσουν ανακαινίσεις με στόχο τις χαμηλές εκπομπές CO2.

Παρακινώντας τους ιδιοκτήτες να επενδύσουν σε ανακαινίσεις είτε ανταποκρινόμενοι στις συστάσεις του ΠΕΑ είτε για άλλους λόγους.

Την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, στα πλαίσια της Building Green 2012, διοργανώνεται Ημερίδα από το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ).

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι εταιρείες πλαστικών εξαπάτησαν το κοινό σχετικά με την ανακύκλωση

Peristeri News

Οι πολικές αρκούδες σε κίνδυνο λιμοκτονίας

Peristeri News

Ο φετινός Ιανουάριος ήταν ο θερμότερος στα χρονικά

Peristeri News

Leave a Comment