PeristeriNews.gr
Περιφέρεια Αττικής

Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής για το προσφυγικό


Κοινή επιστολή Περιφερειών Αττικής, Σικελίας, Λάτσιο προς τους θεσμούς της ΕΕ για τη στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην αντιμετώπιση του προσφυγικού.

«Οι Περιφέρειες της Ευρώπης μπορούν να είναι μέρος μιας κοινής ευρωπαϊκής ολοκληρωμένης λύσης» στο προσφυγικό, τονίζουν μεταξύ άλλων στην κοινή επιστολή τους προς τους θεσμούς της ΕΕ, οι Περιφερειάρχες Ρένα Δούρου (Αττική), Rosario Crocetta (Σικελία) και Nicola Zingaretti (Λάτσιο).

Η επιστολή, που απευθύνεται προς το Συμβούλιο, την Κομισιόν, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναδεικνύει το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο θέμα και υπογραμμίζει την ανάγκη ενίσχυσης από την ΕΕ του ρόλου των περιφερειακών και τοπικών αρχών στην αντιμετώπιση του προσφυγικού / μεταναστευτικού φαινομένου.

Συγκεκριμένα, ύστερα από σχετική πρωτοβουλία της Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, στο πλαίσιο των πρόσφατων επαφών της στη Ρώμη, σε συνεργασία με τους Ιταλούς ομολόγούς της της Σικελίας και του Λάτσιο, Rosario Crocetta και Nicola Zingaretti,  επιχειρείται να τεθούν οι βάσεις προκειμένου οι Τοπικές και Περιφερειακές αρχές της Ευρώπης και κυρίως εκείνες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης του προσφυγικού / μεταναστευτικού, να αποκτήσουν τα κατάλληλα μέσα / εργαλεία ούτως ώστε να παίξουν αποτελεσματικά το ρόλο που τους αναλογεί στο πλαίσιο μιας κοινής, ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής.

«Οι Περιφέρειές μας θα συνεχίσουν να διασώζουν, να υποδέχονται και να περιθάλπουν τους βασανισμένους ανθρώπους, όπως πράττουν μέχρι τώρα, αντιμετωπίζοντας με λίγα μέσα αλλά με μεγάλη αποφασιστικότητα αυτή την πρωτόγνωρη, για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, κατάσταση. Τον αγώνα όμως αυτό οι Περιφέρειές μας δεν μπορούν να συνεχίσουν να τον δίνουν μόνες τους. Γιατί πρόκειται για αγώνα που αφορά, όχι μία Περιφέρεια, μία χώρα, ή έναν θεσμό. Αφορά τα θεμελιώδη ιδεώδη της ΕΕ και ευρύτερα το μέλλον του κοινού ευρωπαϊκού εγχειρήματος το οποίο σήμερα έχει απομειωθεί, ειδικά στα μάτια των νέων», αναφέρουν χαρακτηριστικά στην κοινή τους επιστολή οι Περιφερειάρχες Αττικής, Σικελίας και Λάτσιο.

Με την επιστολή τους οι τρεις Περιφερειάρχες καλούν τους θεσμούς της ΕΕ,  προτείνοντας σειρά συγκεκριμένων ενεργειών, να διασφαλίσουν, τις προϋποθέσεις αποτελεσματικής δράσης των περιφερειακών αρχών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΝΠΕ: Πρώτη η παράταξη του Απόστολου Τζιτζικώστα

Peristeri News

Μήνυση του Ν. Χαρδαλιά για τις δολιοφθορές στον υποθαλάσσιο αγωγό νερού της Αίγινας

Peristeri News

Ν. Χαρδαλιάς: Ξεκινάμε από τη Δυτική Αττική για να σχεδιάσουμε το αύριο

Peristeri News

Leave a Comment