PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ευκαιρίες απασχόλησης σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα


Φως στο τούνελ για τους υποψήφιους που συμμετείχαν στην τελευταία προκήρυξη του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού για 65 μόνιμες θέσεις.

Φως στο τούνελ για τους υποψήφιους που συμμετείχαν στην τελευταία προκήρυξη του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού για 65 μόνιμες θέσεις. Υστερα από δέκα μήνες αναμονής, το ΑΣΕΠ ανακοίνωσε τα προσωρινά αποτελέσματα της προκήρυξης 1Ε/2010 (ΦΕΚ 4/31.12.2010, τεύχος προκηρύξεων ΑΣΕΠ) που αφορούν την πλήρωση 65 θέσεων εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού για την κάλυψη αναγκών των υπηρεσιακών μονάδων του κεντρικού καταστήματος της Τραπέζης της Ελλάδος.

Οι συγκεκριμένες θέσεις είχαν προκηρυχθεί ως εξής: α) 8 στο γνωστικό αντικείμενο Οικονομικά, β) 4 στο γνωστικό αντικείμενο Οικονομετρία, γ) 13 στο γνωστικό αντικείμενο Ανάλυση Χρηματοοικονομικών Στοιχείων, δ) 14 στο γνωστικό αντικείμενο Ελεγκτική, ε) 13 στο γνωστικό αντικείμενο Ανάλυση Κινδύνων, στ) 3 στο γνωστικό αντικείμενο Ελεγχος Πληροφοριακών Συστημάτων, ζ) 4 στο γνωστικό αντικείμενο Αναλογιστική και η) 6 στο γνωστικό αντικείμενο Κανονιστική Συμμόρφωση και Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση.

Ελλείψει υποψηφίων με τα οριζόμενα από την προκήρυξη προσόντα διορισμού, πέντε από τις δεκατέσσερις θέσεις του γνωστικού αντικειμένου Ελεγκτική (κωδικός θέσης: 10004) παραμένουν κενές. Οι οριστικοί πίνακες θα προκύψουν έπειτα από την εκδίκαση τυχόν ενστάσεων και σε συνδυασμό με τις δηλώσεις προτίμησης των υποψηφίων. Η προθεσμία υποβολής των ενστάσεων εκπνέει την Παρασκευή 25/11/2011. Επισημαίνεται ότι ενστάσεις επιτρέπονται μόνο για λόγους νομιμότητας της διαδικασίας και όχι για την επί της ουσίας κρίση της οικείας επιτροπής αξιολόγησης.

Η συγκεκριμένη προκήρυξη, πολύ υψηλών προσόντων για εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, αφορούσε τακτικούς υπαλλήλους. Απαιτούσε, εκτός από τον βασικό τίτλο σπουδών, μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους, καθώς και εργασιακή και ερευνητική πείρα σε διεθνείς οικονοομικούς οργανισμούς (ΔΝΤ, ΟΟΣΑ, Παγκόσμια Τράπεζα, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κ.λπ.) ή σε εθνικές κεντρικές τράπεζες ή σε μονάδες έρευνας και ανάλυσης εμπορικών τραπεζών ή οικονομικών φορέων ή σε ερευνητικά- πανεπιστημιακά ιδρύματα. Ηταν ένας από τους τελευταίους διαγωνισμούς με σειρά προτεραιότητας που δημοσιεύθηκε σε Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως. Ως γνωστόν, τα αυστηρά μέτρα λιτότητας και η δημοσιονομική κρίση πάγωσαν στη συνέχεια οποιαδήποτε απόφαση για πρόσληψη υπαλλήλων που θα κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στο Δημόσιο.

Τα οριστικά αποτελέσματα αναμένονται τον επόμενο μήνα. Στη συνέχεια, όσοι επιλεγούν θα ειδοποιηθούν με ατομική πράξη διορισμού προκειμένου να αναλάβουν τα καθήκοντά τους.

71 επιστήμονες στη Ελληνική Αστυνομία

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοίνωσε τη σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου με 71 συνολικά άτομα για την κάλυψη των αναγκών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Θα προσληφθούν πτυχιούχοι Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης και ειδικότερα 25 Ψυχολόγοι, 25 Κοινωνικοί Λειτουργοί και 21 Μεταφραστές-Διερμηνείς για τις γλώσσες αραβική, γεωργιανή, φαρσί, ουρντού και σουαχίλι. Εργο των Ψυχολόγων και Κοινωνικών Λειτουργών είναι η παροχή ψυχολογικής υποστήριξης σε παρανόμως εισερχομένους αλλοδαπούς που κρατούνται σε Ειδικούς Χώρους Παραμονής Αλλοδαπών (ΕΧΠΑ) ή σε οποιονδήποτε άλλο χώρο κράτησης της Ελληνικής Αστυνομίας και τελούν υπό καθεστώς επιστροφής στις χώρες προέλευσης-καταγωγής τους. Εργο των Μεταφραστών-Διερμηνέων είναι η μετάφραση εγγράφων των βασικών σημείων των αποφάσεων επιστροφής (απέλασης) των ως άνω αλλοδαπών, καθώς και η διερμηνεία κατά τη διάρκεια της εξέτασης-ταυτοποίησης αυτών. Οι αιτήσεις θα κατατίθενται έως και τις 21 Νοεμβρίου (τηλ.: 210-6922318).

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Leave a Comment