PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ευθ. Λέκκας: Ομαλά η μετασεισμική δραστηριότητα στον Κορινθιακό


Αισθητός σε περιοχές της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας αλλά κυρίως στην Αθήνα -λόγω της κατεύθυνσης των ρηγμάτων από ανατολή προς δύση στον Κορινθιακό κόλπο, έγινε ο σεισμός μεγέθους 5,3 της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 12.46 με επίκεντρο 8 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά του Γαλαξειδίου, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας.

Όπως είπε ο καθηγητής στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, δεν έχει αναφορές για ζημιές σε κτίρια. Ο κ. Λέκκας διευκρίνισε ότι το φαινόμενο εξελίσσεται ομαλά σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα.

Οι επιστήμονες το παρακολουθούν αλλά θα χρειαστεί να παρέλθουν δύο 24ωρα για να ξεκαθαριστεί αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό.

Περιπολίες σε περιοχές της Αιγιαλείας και της Ναυπακτίας, που βρίσκονται κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, πραγματοποιούν κλιμάκια της Πυροσβεστικής, αλλά σύμφωνα τόσο με τον δήμαρχο Αιγιαλείας Θανάση Παναγόπουλο, όσο και τον δήμαρχο Ναυπακτίας Τάκη Λουκόπουλο, όπως δείχνουν οι πρώτες αναφορές από τους ελέγχους δεν φαίνεται να υπάρχουν ζημιές σε κτήρια.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Leave a Comment