PeristeriNews.gr
Οικονομία

ΕΣΠΑ: Eντός εβδομάδας οι αιτήσεις για τέσσερις δράσεις


Εντός της εβδομάδας ξεκινάει η υποβολή αιτήσεων για τέσσερις δράσεις του νέου ΕΣΠΑ (2014-2020), οι οποίες αφορούν μικρομεσαίες επιχειρήσεις και νέους επιστήμονες.

Τα νέα προγράμματα, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας, χαρακτηρίζονται από το τρίπτυχο ανάπτυξη-εργασία-αλληλεγγύη, με ιδιαίτερη έμφαση στην καινοτόμα, τη νεανική και την εξωστρεφή επιχειρηματικότητα, καθώς και την οικολογική διάσταση του όλου σχεδιασμού.

Στον πυρήνα της φιλοσοφίας των νέων προγραμμάτων βρίσκεται η υποστήριξη δραστηριοτήτων υψηλής προστιθέμενης αξίας και νέων καινοτομικών παραγωγικών συστημάτων, όχι αποσπασματικά και μεμονωμένα αλλά ως κρίκους μιας παραγωγικής αλυσίδας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο κλάδος της αγροδιατροφής, όπου η οικονομία παρουσιάζει σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα και ζητούμενο είναι να αναπτυχθούν όλες οι δυνατές συνέργειες από τον παραγωγό μέχρι τον τελικό καταναλωτή. Ειδική μέριμνα αποδίδεται στον κλάδο του τουρισμού, τόσο μέσω της στήριξης των επιχειρήσεων, όσο και με την ανάπτυξη υποδομών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,6% στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο

Peristeri News

Μείωση τιμών σε επτά κατηγορίες προϊόντων – Οι αυξήσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Leave a Comment