PeristeriNews.gr
Media

ΕΣΗΕΑ: Η στοχοποίηση δεν είναι απάντηση


«Η επιλογή του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ να κουνήσει το δάχτυλο σε συναδέλφους, οι οποίοι προσπαθούν να σώσουν την δουλειά τους, δεν απαντάει ούτε στα δημοσιογραφικά ερωτήματα, ούτε στο αμείλικτο ερώτημα της ανεργίας και, βεβαίως δεν είναι επιχείρημα η κυβερνητική θέση: “όπως οι άλλοι και εσείς”» σημειώνει σε ανακοίνωσή της της ΕΣΗΕΑ, σχολιάζοντας τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ.

«Εκτός και αν η στάση αυτή υπηρετεί διαδικασία κοινωνικού αυτοματισμού και εν προκειμένω δαιμονοποίησης του δημοσιογραφικού κόσμου στο σύνολό του, στον οποίο επιχειρεί να φορτώσει όλα τα δεινά που πληρώνει η κοινωνία», συμπληρώνει η ΕΣΗΕΑ, κάνοντας παράλληλα λόγο για χυδαία επίθεση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη στη δημοσιογράφο του Alpha Ευαγγελία Τσικρίκα.

Η Ένωση Συντακτών επισημαίνει ότι η κυβέρνηση «σηκώνει ψηλά τα χέρια μπροστά σε αυτά που κληρονόμησε, αλλά κυρίως σε όσα προκύπτουν από δικές της πολιτικές», υπογραμμίζοντας ότι «θέλει να φορτώσει στους δημοσιογράφους την ευθύνη της απόλυσής τους, μήπως και αλλάξει η ατζέντα».

«Το αποτέλεσμα της πολιτικής δημοπρασίας, όμως, για την αδειοδότηση, προκαλεί ακόμη περισσότερο με την επιδότηση που παρέχει τώρα, στους ιδιοκτήτες αφού παραγράφει τις ευθύνες τους από το 2008 μέχρι σήμερα για τις χιλιάδες απολύσεις, μειώσεις μισθών, ατομικές συμβάσεις εργασίας, υπονόμευση ασφαλιστικών δικαιωμάτων, συνδικαλιστικές διώξεις. Δίνει ακόμη στους ιδιοκτήτες άλλοθι να μην πληρώσουν δεδουλευμένα, αποζημιώσεις, οφειλές στα Ταμεία, υποχρεώσεις σε Τράπεζες κ.λπ. Επίσης, προσφέρει “μπόνους” στους υπερθεματιστές να αναπτύξουν τις δραστηριότητές τους, καθιερώνοντας για αυτούς καθεστώς προστασίας και παρέχοντάς τους “φθηνά χέρια” με τσακισμένα δικαιώματα από τις τάξεις των παλαιών και των νέων ανέργων και εργαζομένων για το σταθμό τους. Τους εξασφαλίζει, ταυτόχρονα, διαφημιστική δαπάνη, η οποία προβλέπεται ιδιαίτερα αυξημένη, επειδή συγκεντρώνεται πλέον μόνο σε συγκεκριμένους παραλήπτες», τονίζει η ΕΣΗΕΑ.

Η Ένωση Συντακτών επισημαίνει ότι και «οι νέοι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ δεν είναι άμοιροι ευθυνών, όχι μόνο επειδή με τις ολονυκτίες στη ΓΓΕΕ νομιμοποίησαν τη διαδικασία την οποία ταυτόχρονα καταγγέλλουν, αλλά διότι τώρα δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν εργαζομένους στις όποιες επιχειρηματικές επιλογές και επιδιώξεις τους».

Τέλος, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ τονίζει ότι θα επιμείνει διεκδικώντας θεσμική παρέμβαση από την κυβέρνηση, για να μην χαθεί καμία θέση εργασίας, νομοθετική ρύθμιση για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ως όρο για αδειοδότηση στα κανάλια και διασφάλιση της ελεύθερης διακίνησης ιδεών και απρόσκοπτης πληροφόρησης των πολιτών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΣΗΕΑ: Τετράωρη στάση εργασίας στα ΜΜΕ την Τετάρτη

Peristeri News

Η Μαρία Αντωνιάδου πάλι πρόεδρος στην ΕΣΗΕΑ

Peristeri News

Η Ελλάδα έχει 599 ραδιόφωνα

Peristeri News

Leave a Comment