PeristeriNews.gr
Media

ΕΣΗΕΑ: Διακριτικότητα στον πόνο των πληγέντων


Έκτακτη συνεδρίαση πραγματοποίησε σήμερα το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), με αφορμή τα τραγικά γεγονότα με τις πυρκαγιές και την ευρύτατη δημοσιότητα που έλαβαν.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται το βαρύ το πένθος και την οδύνη για τα δεκάδες τραγικά θύματα και τις βιβλικές καταστροφές, προσθέτοντας ότι σε αυτή την εθνική καταστροφή, «δεκάδες δημοσιογράφοι βρέθηκαν στις επάλξεις του καθήκοντος και μέσα σε επικίνδυνες συνθήκες, ανταποκρίθηκαν απόλυτα στην αποστολή της ενημέρωσης του κοινωνικού συνόλου και κυρίως της άμεσης πληροφόρησης για τους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν».

Παράλληλα, τo Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας υπογραμμίζει ότι η δημοσιογραφική προσέγγιση και παρουσίαση, θα πρέπει να γίνεται με απόλυτο σεβασμό και διακριτικότητα προς τους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας και προς τους κανόνες δεοντολογίας.

Κλείνοντας η ανακοίνωση, η ΕΣΗΕΑ αναφέρει ότι «θα πρέπει να επανεξετασθεί η απόφαση της κυβέρνησης για αποχή μελών της από συγκεκριμένο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό, όσο και η αντίστοιχη στάση του σταθμού, ώστε να διασφαλιστεί η σφαιρική ενημέρωση».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΣΗΕΑ: Τετράωρη στάση εργασίας στα ΜΜΕ την Τετάρτη

Peristeri News

Η Μαρία Αντωνιάδου πάλι πρόεδρος στην ΕΣΗΕΑ

Peristeri News

Η Ελλάδα έχει 599 ραδιόφωνα

Peristeri News

Leave a Comment