PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ερώτηση Παπαρήγα για τον «Καλλικράτη»


Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για την εφαρμογή του «Καλλικράτη» κατέθεσε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για την εφαρμογή του «Καλλικράτη» κατέθεσε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Μεταξύ άλλων η κ. Παπαρήγα ασκεί κριτική στην κυβέρνηση ότι από την εφαρμογή του νόμου προκύπτει «φορολογική αφαίμαξη των λαϊκών στρωμάτων, ιδιωτικοποίηση- εμπορευματοποίηση υπηρεσιών και έργων, ανατροπή και διάλυση των εργασιακών σχέσεων, απολύσεις και πολιτική χειραγώγηση των εργαζόμενων στις Περιφέρειες και τους Δήμους».

Επισημαίνει ακόμη ότι «οι περικοπές των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων των Περιφερειών και των Δήμων το 2010 – 2011 ανήλθαν σε 1,4 δισ. ευρώ με πρόσχημα τα χρέη και το δημοσιονομικό έλλειμμα» και κάνει λόγο για τεράστιες ελλείψεις στην αποκομιδή των απορριμμάτων, στη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών κ.λ.π.

Η κ. Παπαρήγα καταλήγοντας ερωτά τον Πρωθυπουργό «τι μέτρα προτίθεται να πάρει η Κυβέρνηση, προκειμένου να μονιμοποιηθεί χωρίς όρους και προϋποθέσεις το υπάρχον προσωπικό που δουλεύει με κάθε είδους συμβάσεις ορισμένου χρόνου, να λειτουργήσουν απρόσκοπτα και δωρεάν οι υπηρεσίες και οι κοινωνικές δομές των Περιφερειών και των Δήμων της χώρας και να εξασφαλιστεί η στελέχωσή τους με προσλήψεις νέου μόνιμου προσωπικού με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με βάση τις διευρυνόμενες σύγχρονες ανάγκες».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment