PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ερντογάν: Όσο υπάρχει ο τουρκικός λαός η Αγιά Σοφιά δεν θα γίνει εκκλησία


Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε προεκλογική του ομιλία στην πόλη Γκαζίαντεπ αναφέρθηκε στο μήνυμα του τρομοκράτη της Νέας Ζηλανδίας.

«Aυτός ο αλήτης τί λεει για την «Ιστανμπουλ»; Αδέλφια μου, την αποκαλεί Κωνσταντινούπολη! Θα κάνει, θα μετατρέψει λέει την Αγία Σοφία πάλι σε εκκλησία. Όσο υπάρχει αυτός ο λαός, όσο υπάρχει αυτή η ψυχή, δεν θα το επιτρέψει αυτό δεν θα συμβεί αυτό».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο όπλο που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση αναγραφόταν –μεταξύ άλλων– η λέξη «Turkofagos», γραμμένη στα λατινικά, ενώ και στην προκήρυξη που δόθηκε στη δημοσιότητα περιλαμβάνονται αρκετές αναφορές εναντίον της Τουρκίας.

Υπενθυμίζεται ότι στο μανιφέστο, απευθυνόμενος «στους Τούρκους» γράφει μεταξύ άλλων: «Ερχόμαστε για την Κωνσταντινούπολη και θα καταστρέψουμε κάθε τζαμί και κάθε μιναρέ στην πόλη. Η Αγιά Σοφιά θα ελευθερωθεί από τους μιναρέδες και η Κωνσταντινούπολη θα ανήκει ξανά δικαιωματικά τους χριστιανούς. Φύγετε όσο έχετε ακόμα την ευκαιρία»

Ο Ερντογάν, μάλιστα, έστρεψε τα πυρά του και στον πρωθυπουργό του Ισραήλ. «Ο γιος του έγραψε στο Twitter ότι «η Ισταμπούλ είναι χριστιανική πόλη, η πρωτεύουσα του Βυζαντίου» και ότι «βρίσκεται υπό τουρκική κατοχή».

«Πού είναι τα αδέρφια μας οι Παλαιστίνιοι τώρα; Εσείς έχετε εισβάλει στη χώρα τους» έσπευσε να προσθέσει, απευθυνόμενος προς το Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment