PeristeriNews.gr
Uncategorized Διεθνή

Ερντογάν: Συνεχίζουμε μέχρι το τέλος τις εργασίες μας με τον «Πορθητή»


«Δεν θα καταφέρετε να συλλάβετε κανέναν» είπε ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος στα διεθνή εντάλματα σύλληψης για το προσωπικό του «Πορθητή», λέγοντας ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν πάρει τη θέση τους στην ανατολική Μεσόγειο και καθήκον της Τουρκίας είναι να προστατεύσει το προσωπικό του πλοίου.

Όπως μεταδίδει το ΚΥΠΕ, σε ομιλία του σε τελετή βράβευσης των Τούρκων εξαγωγέων, ο Πρόεδρος Ερντογάν είπε ότι «εάν ακόμη υπάρχουν κάποιοι που βλέπουν τις λεκτικές διαμάχες για τις έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο ως έναν απλό καβγά για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, σημαίνει ότι δεν καταλαβαίνουν τίποτα από αυτή τη δουλειά».

«Αγαπητοί αδελφοί μου, εμείς στην ανατολική Μεσόγειο, σε αυτά τα νερά στην ΑΟΖ που έχει διαχωριστεί για μας, συνεχίζουμε τις έρευνές μας στην ΑΟΖ μας και θα τις συνεχίσουμε. Έχουμε τέσσερα πλοία, τα δύο από αυτά είναι γεωτρύπανα και τα δύο ερευνητικά. Παλαιότερα ψάχναμε να ενοικιάσουμε πλοία και δεν βρίσκαμε, αλλά πλέον είναι πλοία που μας ανήκουν αυτά. Εμείς τώρα κάνουμε αυτή τη δουλειά με αυτά. Πού ήμασταν και που είμαστε τώρα; Μας ανήκουν αυτά τα πλοία πλέον. Το ίδιο κάνουν και εκείνοι» ανέφερε.

Ο Ερντογάν συνέχισε λέγοντας ότι, «εάν κάποιοι κάνουν κινήσεις, εμείς με όλες τις φρεγάτες μας, κι αν χρειαστεί μαζί με τα αεροσκάφη μας, παίρνουμε τη θέση μας δίπλα σε εκείνα τα πλοία μας και συνεχίζουμε τις εργασίες μας».

Αναφερόμενος στα διεθνή εντάλματα συλλήψεων του προσωπικού του «Πορθητή», ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι «έδωσαν λέει μια εντολή. Έδωσαν εντολή να συλλάβουν αυτούς που βρίσκονται στο πλοίο. Τίποτα δεν θα καταφέρετε. Τί συλλήψεις θα κάνετε; Τί θα συλλάβετε;» διερωτήθηκε.

«Άλλωστε, με τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μας έχουμε πάρει τη θέση μας στην ανατολική Μεσόγειο. Είμαστε εκεί. Αυτό το προσωπικό μας είναι δικό μας καθήκον να το προστατεύσουμε. Κι αυτό το συνεχίζουμε και θα το συνεχίσουμε μέχρι το τέλος» ανέφερε ο Ερντογάν.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment