PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ερντογάν: Θα συνεχιστεί η εκκαθάριση του «ιού»


Συνέχιση της εκκαθάρισης του ιού, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, από όλους τους κρατικούς θεσμούς προανήγγειλε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στη χώρα.

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφερόταν για άλλη μια φορά εμμεσως στον ορκισμένο αντίπολό του, κληρικό Γκιουλέν, που διαμένει στις ΗΠΑ.

Σε ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη, κατά τη διάρκεια της κηδείας του αδελφού ενός από τους συμβούλους του -που έχασε τη ζωή του κατά τα επεισόδια της απόπειρας πραξικοπήματος-, ο κ. Ερντογαν έκανε λόγο για μια τρομοκρατική ομάδα, που καθοδηγείται, όπως υποστήριξε από τον Γκιουλέν, η οποία κατατροπώθηκε από τη λαϊκή βούληση.

Πρόσθεσε ότι μέλη της ομάδας του Γκιουλέν, που, όπως ανέφερε έχουν καταστρέψει τις ένοπλες δυνάμεις, συλλαμβάνονται σε όλες τις βαθμίδες του στρατού.

Η επιχείρηση αποπομπής και δικαστικής δίωξης που έχει ξεκινήσει στην Τουρκία στους χώρους της δικαιοσύνης και των ενόπλων δυνάμεων θα συνεχιστεί, όχι μόνο στους δύο αυτούς χώρους, αλλά «σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες» είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Καθώς μιλούσε, το πλήθος άρχισε να φωνάζει «θέλουμε εκτελέσεις», με τον Τούρκο πρόεδρο να απαντά ότι «στις δημοκρατίες δεν μπορούν να παραβλέπονται τα αιτήματα του λαού, ο οποίος έχει αυτό το δικαίωμα. Τα αιτήματα αυτά συζητούνται και αποφασίζονται στους προβλεπόμενους από το σύνταγμα θεσμούς».

Ωστόσο, ο κ. Ερντογάν πρόσθεσε ότι «δεν είμαστε εκδικητές. Πρέπει να κινούμαστε με σκέψη και σωστή αξιολόγηση».

Ο Ερντογάν είπε ακόμη πως τα τουρκικά υπουργεία Δικαιοσύνης και Εξωτερικών θα απευθυνθούν γραπτώς στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες δυτικές κυβερνήσεις για να απαιτήσουν την επιστροφή των υποστηρικτών του Γκιουλέν.

Τέλος, επανέλαβε την έκκλησή του προς τους οπαδούς του κόμματος, να κατεβαίνουν στους δρόμους και τις πλατείες «για μια εβδομάδα ακόμα».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment