PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ερντογάν: Η Τουρκία δεν θα υποκύψει σε απειλές και εκβιασμούς


Την εμπρηστική ρητορική της Άγκυρας μετά την ευρωπαϊκή προειδοποίηση για κυρώσεις αν συνεχιστούν οι τουρκικές έκνομες ενέργειες και δεν υπάρξει αποκλιμάκωση στην ανατολική Μεσόγειο μέχρι την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του Σεπτέμβρη κλιμάκωσε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με δηλώσεις του στο πλαίσιο των εορτασμών στη γειτονική χώρα της 98ης επετείου της «Ημέρας της Νίκης» των τουρκικών δυνάμεων στη Μάχη του Ντουμπλουπινάρ το 1922.

Αναφερόμενος στην ανατολική Μεσόγειο, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε πως «η Τουρκία δεν θα υποκύψει στις απειλές, και στη γλώσσα των εκφοβισμών και των εκβιασμών» αλλά «θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματά της, που προκύπτουν από το διεθνές δίκαιο και τις διμερείς συμφωνίες».

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, o Ερντογάν και υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησής του, των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, αλλά και ηγέτες της αντιπολίτευσης κατέθεσαν στεφάνι στο μαυσωλείο του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ στην Άγκυρα. «Τα σημαντικά επιτεύγματά μας σε διαφορετικούς τομείς, αποτελούν την πιο ξεκάθαρη ένδειξη της θέλησής μας να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας» έγραψε ο Ερντογάν, στο βιβλίο μνήμης του μαυσωλείου.

«Είμαστε αποφασισμένοι να υποδεχτούμε το 2023, οπότε και θα γιορτάσουμε την 100η επέτειο από την ίδρυση της δημοκρατίας μας, ως μία πιο δυνατή, πιο ανεξάρτητη και με περισσότερη ευημερία, χώρα, σε οικονομικό, στρατιωτικό, πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο» πρόσθεσε.

Σε ανακοίνωση παράλληλα που εξέδωσε νωρίτερα ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε τα εξής: «Με τη νίκη στις 30 Αυγούστου [1922] διακηρύχθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο, για ακόμη μία φορά, ότι τα εδάφη αυτά, είναι η παντοτινή πατρίδα μας. Δεν είναι τυχαίου ότι αυτοί που προσπάθησαν να μας αποκλείσουν από την ανατολική Μεσόγειο είναι οι ίδιοι που προσπάθησαν να εισβάλουν στη χώρα μας πριν από 100 χρόνια».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλβανία: Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης

Peristeri News

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Leave a Comment