PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ερντογάν: Η επιχείρηση θα τερματιστεί όταν παραδοθούν οι Κούρδοι


Η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη βορειοανατοική Συρία θα τερματιστεί εφόσον οι Κούρδοι παραδώσουν τα όπλα και εάν αποσυρθούν από τη λεγόμενη «ασφαλή ζώνη», είπε σήμερα ο Ταγίπ Ερντογάν, προειδοποιώντας ότι έως τότε καμία δύναμη δεν μπορεί να σταματήσει την Τουρκία.

Η επιχείρηση θα ολοκληρωθεί όταν θα ολοκληρωθεί και η «ασφαλής ζώνη» διεμήνυσε ο Ρετζέπ ταγίπ Ερντογάν, επαναλαμβάνοντας λίγο – πολύ την απάντηση που έδωσε στον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ζήτησε άμεση κατάπαυση του πυρός.

Στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Ερντογάν ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε τον Τούρκο ομόλογό του για προχωρήσει σε άμεσο τερματισμό των επιχειρήσεων στη Συρία. Σήμερα ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Μάικ Πενς και ο υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, αναχωρούν για την Άγκυρα προκειμένου να διαπραγματευτούν τον τερματισμό των στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Τουρκίας την Πέμπτη. Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο ο Πενς θα υπενθυμίσει «τη δέσμευση του κ. Τραμπ να διατηρήσει σε ισχύ τις οικονομικές κυρώσεις οι οποίες στοχοθετούν την Τουρκία ωσότου εξευρεθεί λύση».

Ο Τούρκος πρόεδρος ωστόσο έχει καταστήσει σαφές ότι έχει στόχο και πως οι αμερικανικές κυρώσεις δεν τον ανησυχούν.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment