PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ερντογάν: Η επίθεση στην Κων/πολη είχε σκοπό να μας διχάσει


Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι ο συσχετισμός των διαφορετικών τρόπων ζωής με την επίθεση στο νυχτερινό κέντρο «Ρέινα» της Κωνσταντινούπολης την Πρωτοχρονιά συνιστά σκόπιμη προσπάθεια διχασμού του έθνους και υπογράμμισε ότι το τουρκικό κράτος δεν αναμείχθηκε ποτέ στον τρόπο ζωής των ανθρώπων.

«Δεν έχει κανένα νόημα να προσπαθούμε να αποδώσουμε την επίθεση στο Ορτακιόι στον διαφορετικό τρόπο ζωής», δήλωσε ο κ. Ερντογάν, μιλώντας σε επικεφαλής της τοπικής αυτοδιοίκησης στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα.

«Κανενός ο τρόπος ζωής δεν απειλείται συστηματικά στην Τουρκία. Δεν θα το επιτρέψουμε ποτέ αυτό», σημείωσε σε δηλώσεις του οι οποίες μεταδόθηκαν απευθείας από τα μέσα ενημέρωσης.

Στόχος της επίθεσης είναι «η πόλωση της κοινωνίας. Αυτό είναι πολύ σαφές», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Εμείς θα μείνουμε όρθιοι και θα διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας».

Συνολικά 39 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την επίθεση στο κλαμπ “Ρέινα” την Πρωτοχρονιά. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος. Η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας, η οποία καταδίκασε την επίθεση, είχε εκδώσει ανακοίνωση τον Δεκέμβριο στην οποία ανέφερε ότι οι εορτασμοί της Πρωτοχρονιάς δεν είναι σύμφωνοι με τις μουσουλμανικές αξίες, πυροδοτώντας επικρίσεις από ορισμένες πλευρές της τουρκικής κοινωνίας.

«Θα ολοκληρώσουμε την κατάληψη της Αλ Μπαμπ»

Ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους δήλωσε επίσης ότι η υποστηριζόμενη από τις τουρκικές δυνάμεις επίθεση Σύρων ανταρτών για την ανακατάληψη της συριακής πόλης Αλ Μπαμπ, η οποία βρίσκεται τώρα υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους, θα ολοκληρωθεί σύντομα.

Ο κ. Ερντογάν δήλωσε εξάλλου κατά την ομιλία του ότι είναι αποφασισμένος οι υποστηριζόμενες από την Τουρκία δυνάμεις στη Συρία να προχωρήσουν στην απομάκρυνση των τρομοκρατικών ομάδων και από άλλες περιοχές της Συρίας, συμπεριλαμβανομένης της πόλης Μανμπίτζ, η οποία σήμερα ελέγχεται από τις συριακές κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG).

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment