PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ερντογάν: Η Ελλάδα αποδέχεται την κατάσταση στην αν. Μεσόγειο


Για ακόμη μία φορά ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πυροδοτεί την ένταση στην περιοχή, αναφερόμενος στη συμμαχία Άγκυρας – Τρίπολης.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε συνεδρίαση του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) στη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας, ο Ερντογάν επανέλαβε τη θέση της Άγκυρας ότι η Ε.Ε. δεν έχει αρμοδιότητα να λαμβάνει αποφάσεις σχετικά με την Λιβύη.

Όπως είπε χαρακτηριστικά. «με την αποφασιστική μας στάση, οι υπόλοιπες χώρες της περιοχής αλλά κυρίως η Ελλάδα σιγά σιγά άρχισαν να αποδέχονται το καθεστώς που κηρύξαμε στην ανατολική Μεσόγειο», ενώ υπογράμμισε ότι «μετά τη συμφωνία που καταλήξαμε με τη Λιβύη, ενδυναμώνουμε τις ισορροπίες υπέρ της Τουρκίας».

«Δεν βγήκε κάποια δίκαιη συμφωνία από τις συναντήσεις στις οποίες συμμετείχε και η διεθνής κοινότητα. Εμείς θα υποστηρίξουμε τη νόμιμη κυβέρνηση στην Τρίπολη, προκειμένου να έχει τον έλεγχο ολόκληρης της χώρας», ανέφερε.

ΥΠΕΞ: Η παρανομία δεν παράγει δίκαιο

Με τη φράση «ως έχουμε κατ´επανάληψη τονίσει, η παρανομία δεν παράγει δίκαιο», απαντά το υπουργείο Εξωτερικών στις δηλώσεις Ερντογάν.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΥΠΕΞ, Αλέξανδρο Γεννηματά, «η Ελλάδα όχι μόνο δεν έχει αποδεχθεί, αλλά έχει καταδικάσει, όπως και η διεθνής κοινότητα, τις παράνομες τουρκικές μεθοδεύσεις στην περιοχή. Μεθοδεύσεις που συνεχίζουν να υπονομεύουν την περιφερειακή ειρήνη και ασφάλεια, δημιουργώντας μεταξύ άλλων προσχήματα για την παραβίαση εμπάργκο όπλων στη Λιβύη και για την απόπειρα σφετερισμού κυριαρχικών δικαιωμάτων χωρών της περιοχής.

«Δυστυχώς και σε αυτό, η Τουρκία συνεχίζει να αποτελεί μειοψηφία του ενός», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment