PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ερντογάν: Δεν θα τραβήξουμε από εκεί τα πλοία μας επειδή αυτοί ξεφωνίζουν


«Κάποιοι, αντί για δίκαια διανομή των πηγών στην ανατολική Μεσόγειο, προτιμούν τη ρητορική της απειλής και των εκβιασμών. Καμία χώρα δεν είναι πιο πάνω από το διεθνές δίκαιο. Κανένας δεν μπορεί να φτάσει κάπου με τη λογική “το έκανα και τελείωσε”. Η Τουρκία δεν θα υποκύψει σε τέτοια ζητήματα» δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στα εγκαίνια του ανοίγματος του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΝΑΡ προς την Ελλάδα και την Ευρώπη στα Ίψαλα της Τουρκίας.

Ο Ερντογάν υπερασπίστηκε τη συμφωνία με την Λιβύη κι έκανε γνωστό πως συμφωνία θα εγκριθεί από το τουρκικό κοινοβούλιο.

Ο τούρκος πρόεδρος ανέφερε πως «δύο γεωτρύπανα μας, το Fatih και το Yavuz, και δύο σεισμογραφικά μας πλοία συνεχίζουν τις εργασίες τους. Δεν θα τραβήξουμε από εκεί τα πλοία μας επειδή αυτοί ξεφωνίζουν. Με τη Λιβύη κάναμε τη συμφωνία μας. Τώρα άρχισαν να απειλούν τη Λιβύη. Μετά η συμφωνία θα έρθει στο κοινοβούλιό μας και θα προχωρήσουμε το θέμα σε άλλη μορφή. Από τις γεωτρήσεις μας δεν θα έρθει σύγκρουση ή αίμα, αλλά ειρήνη και ευημερία» υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος.

Αποχώρησε μετά τις δηλώσεις ο υφ. Δ. Οικονόμου

Την αντίδραση της ελληνικής αντιπροσωπείας που έδινε το παρών στα εγκαίνια του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΝΑΡ προς την Ελλάδα και την Ευρώπη στα Ίψαλα της Τουρκίας, δίπλα από τα σύνορα με την Ελλάδα, προκάλεσαν οι αναφορές του Τούρκου προέδρου, με σαφείς αιχμές κατά της Ελλάδας.

Αποτέλεσμα ήταν να αποχωρήσει σε ένδειξη διαμαρτυρίας ο παριστάμενος υφυπουργός Περιβάλλοντος, Δημήτρης Οικονόμου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλβανία: Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης

Peristeri News

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Leave a Comment