PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ερντογάν: Δεν θα μας επηρεάσουν οι κυρώσεις της ΕΕ


Δεν θα επηρεάσουν σοβαρά την Τουρκία οι ενδεχόμενες ευρωπαϊκές κυρώσεις, εκτίμησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μία μέρα πριν από την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης με θέμα την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία για την παραβατική της συμπεριφορά στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε πως η ΕΕ δεν έχει ενήργησε ποτέ με ειλικρίνεια ούτε έχει κρατήσει τις υποσχέσεις της.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στην Άγκυρα, ο κ. Ερντογάν υποστήριξε ότι οι «τίμιοι ηγέτες» μέσα στον κόλπο της ΕΕ τάχθηκαν κατά των ευρωπαϊκών κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας.

Υπογράμμισε επίσης πως η Άγκυρα θα συνεχίσει να διεκδικεί τα συμφέροντά της στην Ανατολική Μεσόγειο.

Οι δηλώσεις αυτές του Τούρκου προέδρου έρχονται μία μέρα μετά την φιλική προσέγγιση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο οποίος δήλωσε ότι η Τουρκία επιθυμεί να βελτιώσει τις σχέσεις της με την Ευρωπαϊκή Ένωση στη βάση μιας πλήρους συμμετοχής της σ’ αυτήν. Καλώντας μάλιστα την ΕΕ να ενεργήσει ως έντιμος και αντικειμενικός μεσολαβητής στη διένεξη, ο κ. Τσαβούσογλου υποστήριξε ότι τα μεταξύ τους προβλήματα μπορούν να λυθούν μόνον αν η ΕΕ ενεργήσει με κοινή λογική στη Σύνοδο Κορυφής αυτή την εβδομάδα και πέραν αυτής.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πορτογαλία: Η κεντροδεξιά Δημοκρατική Συμμαχία κέρδισε με μικρή διαφορά στις εκλογές

Peristeri News

Όχημα έπεσε πάνω στις πύλες του παλατιού του Μπάκιγχαμ

Peristeri News

Στις κάλπες σήμερα οι Πορτογάλοι

Peristeri News

Leave a Comment