PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ερντογάν: Βαρύ το τίμημα για τον θάνατο των Τούρκων στρατιωτών


Νέες απειλές εναντίον της συριακής κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, δεσμευόμενος ότι το τίμημα που θα πληρώσει για τις επιθέσεις εναντίον των τουρκικών στρατευμάτων και τον θάνατο των 13 Τούρκων στρατιωτών στην Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, θα είναι «βαρύ».

«Δώσαμε την απαραίτητη απάντηση στη συριακή πλευρά στον ύψιστο βαθμό. Ειδικά στην Ιντλίμπ, πήραν αυτό που τους άξιζε. Αυτό όμως δεν είναι αρκετό, θα συνεχίσουμε», τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του σήμερα δηλώνοντας επίσης ότι αύριο θα ανακοινώσει λεπτομερές σχέδιο για τον χειρισμό των εξελίξεων στην Ιντλίμπ.

Η Τουρκία ανακοίνωσε ότι πέρασε στην αντεπίθεση αφότου πέντε ακόμη Τούρκοι στρατιώτες έπεσαν νεκροί και πέντε τραυματίστηκαν χθες από πυρά πυροβολικού του συριακού κυβερνητικού στρατού στην Ιντλίμπ, σε μία κλιμάκωση της έντασης μία εβδομάδα έπειτα από παρόμοια σύγκρουση μεταξύ των δύο πλευρών.

Κατερρίφθη συριακό ελικόπτερο

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε σήμερα ότι ελικόπτερο του συριακού στρατού κατερρίφθη σήμερα στην Ιντλίμπ, προσθέτοντας ότι και οι δύο πιλότοι του είναι νεκροί.

Στην ανακοίνωσή του το Παρατηρητήριο προσθέτει ότι το ελικόπτερο επλήγη από ρουκέτα τουρκικών δυνάμεων. Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο και ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου, το ελικόπτερο κατερρίφθη κοντά στο χωριό Κάμινας. Οι τουρκικές αρχές αναφέρθηκαν σε «συντριβή» χωρίς να αναλάβουν την ευθύνη.

Η ανταλλαγή των πυρών σημειώθηκε αφότου ρωσική αντιπροσωπεία πραγματοποίησε δεύτερο γύρο συνομιλιών στην Άγκυρα για τις συγκρούσεις στην Ιντλίμπ, οι οποίες έχουν ξεριζώσει περισσότερους από μισό εκατομμύριο ανθρώπους τους τελευταίους δύο μήνες.

Οι συγκρούσεις οδήγησαν στην κατάρρευση μιας εύθραυστης κατάπαυσης του πυρός που συμφωνήθηκε από την Τουρκία και τη Ρωσία το 2018. Η Τουρκία στηρίζει τους Σύρους αντάρτες, ενώ η Ρωσία υποστηρίζει σθεναρά την προσπάθεια της συριακής κυβέρνησης να ανακταλάβει την περιοχή, η οποία αποτελεί το τελευταίο προπύργιο των ανταρτών.

Σε ανακοίνωσή του σήμερα το Κρεμλίνο κάλεσε να σταματήσουν όλες οι επιθέσεις εναντίον των ρωσικών και των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων στην Ιντλίμπ.

Η ανακοίνωση του Κρεμλίνου πργματοποιήθηκε αφότου οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις κατέλαβαν τον έλεγχο μιας εθνικής οδού στη βορειοδυτική Συρία για πρώτη φορά από το 2012, ενώ οι συνομιλίες μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας για την παύση των συγκρούσεων φαίνεται πως έχουν ολοκληρωθεί.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ από την πλευρά του επιβεβαίωσε ότι εντός της ημέρας ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα έχει εντός της ημέρας τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment