PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ερντογάν:Ανέντιμη η στάση του Σαρκοζί για τη γενοκτονία


Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε σήμερα Τρίτη τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί να είναι «έντιμος» όσον αφορά τις δηλώσεις του για το καυτό ζήτημα της αρμενικής γενοκτονίας.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε σήμερα Τρίτη τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί να είναι «έντιμος» όσον αφορά τις δηλώσεις του για το καυτό ζήτημα της αρμενικής γενοκτονίας. Κατήγγειλε τον Σαρκοζί ότι για το καυτό αυτό ζήτημα χρησιμοποιεί «διπλή γλώσσα».

Ο Σαρκοζί χρησιμοποιεί μια γλώσσα διαφορετική στη Γαλλία, διαφορετική στην Αρμενία και εντελώς διαφορετική στην Τουρκία. Είναι μια διπλή, τριπλή, πενταπλή γλώσσα. Στην πολιτική πάνω από όλα είναι απαραίτητη η εντιμότητα», τόνισε ο Τούρκος πρωθυπουργός στο Κοινοβούλιο ενώπιον βουλευτών του κόμματός του.

Για τον Ερντογάν, η έκκληση του Σαρκοζί προς την Τουρκία κατά την επίσκεψή του στο Γερεβάν την περασμένη εβδομάδα, ν’ αναγνωρίσει η Άγκυρα τη γενοκτονία των Αρμενίων επί οθωμανικής αυτοκρατορίας, εντάσσεται στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας στη Γαλλία.

«Υπάρχουν 600.000 Αρμένιοι στη Γαλλία, αλλά επίσης και 500.000 Τούρκοι. Για να φέρει κανείς τον τίτλο του προέδρου χρειάζεται να σκέφτεται τις επόμενες γενιές και όχι απλώς τις επόμενες εκλογές», υπογράμμισε ο Ερντογάν.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Ερντογάν αποχωρεί από την πολιτική

Peristeri News

Ένοχη για ανθρωποκτονία από αμέλεια η οπλουργός της ταινίας «Rust»

Peristeri News

Έκρηξη κοντά στην αυτοκινητοπομπή Ζελένσκι στην Οδησσό

Peristeri News

Leave a Comment