PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Εργαστήριο παραχάραξης δολαρίων ΗΠΑ στο Κιλκίς


Ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο παραχάραξης χαρτονομισμάτων, τα οποία στη συνέχεια διοχετεύονταν στην αγορά, έφερε στο φως η έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας Κιλκίς.

Συνελήφθησαν επτά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που το λειτουργούσε και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία από τα υπόλοιπα τρία μέλη της.

Πρόκειται για άνδρες, Έλληνες, ηλικίας από 40 έως 64 ετών, οι οποίοι με διακριτούς ρόλους δραστηριοποιούνταν σε επιμέρους δραστηριότητες, και κυρίως στην κατάρτιση, προμήθεια και κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων και συγκεκριμένα δολαρίων Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι το κύκλωμα δρούσε τουλάχιστον από το περασμένο καλοκαίρι, έχοντας διακινήσει πλαστά χαρτονομίσματα σε διάφορες περιοχές της Βορείου Ελλάδος, όπως σε Κιλκίς, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, ενώ στο πλαίσιο της έρευνας εξετάζονται και άλλες περιπτώσεις.

Επιπλέον, εξετάζονται στοιχεία που υποδηλώνουν ότι οι εμπλεκόμενοι σχεδίαζαν να διακινήσουν πλαστά χαρτονομίσματα και σε Βουλγαρία, ΗΠΑ, Κύπρο.

Οι δράστες είχαν μετατρέψει αποθήκη σε περιοχή της Θεσσαλονίκης σε πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο παραχάραξης χαρτονομισμάτων.

Σε έρευνα που έγινε εκεί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι εκτυπωτικά μηχανήματα για την κατάρτιση των πλαστών χαρτονομισμάτων, μεταλλική μήτρα και μεταλλικές πλάκες με ανάγλυφες παραστάσεις, μηχανήματα συμπίεσης, μεταξοτυπίας και εμποτισμού χρώματος, συσκευές ελέγχου γνησιότητας και καταμέτρησης χαρτονομισμάτων, πλαστά χαρτονομίσματα ονομαστικής αξίας άνω των 50.000 δολαρίων Αμερικής και διάφορα άλλα εργαλεία και σύνεργα για την παραχάραξη των χαρτονομισμάτων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η πληρότητα του εξοπλισμού και των εγκαταστάσεων του εργαστηρίου αναδεικνύει την επαγγελματικού τύπου λειτουργία της εγκληματικής οργάνωσης και την εξειδίκευση των μελών της στην κατάρτιση πλαστών χαρτονομισμάτων.

Σε έρευνες που έγιναν και στα σπίτια των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εκατοντάδες πλαστά δολάρια ΗΠΑ συνολικής ονομαστικής αξίας 150.000 δολαρίων, χαρτονομίσματα διαφόρων νομισμάτων και αξιών, τμήματα μετάλλου που απεικονίζουν χαρτονόμισμα δολαρίου, στυλό ανίχνευσης πλαστών χαρτονομισμάτων και μεγεθυντικοί φακοί.

Επίσης, στο σπίτι ενός από τους συλληφθέντες βρέθηκε και κατασχέθηκε μαρμάρινη επιγραφή ρωμαϊκών χρόνων, η οποία εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων.

Με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης./

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Leave a Comment