PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Επτά θετικά κρούσματα Covid-19 στο Νοσοκομείο «Ο Άγιος Σάββας»


Θετικό κρούσμα μίας ιατρού αιματολόγου της Αιματολογικής Κλινικής του Γενικού Αντικαρκινικού-Ογκολογικού Νοσοκομείου «Ο Άγιος Σάββας» ανιχνεύθηκε το βράδυ της Τρίτης.

Η συγκεκριμένη ιατρός, καθώς και τέσσερις ακόμη ιατροί της Κλινικής – όλοι ασυμπτωματικοί – τέθηκαν προληπτικά σε καραντίνα.

Παράλληλα, λήφθηκαν δείγματα από δέκα νοσηλευόμενους και επτά υπηρετούντες στην Κλινική (έξι ιατροί, ένας νοσηλευτής), τα αποτελέσματα για την ώρα εκκρεμούν.

Επιπλέον, διενεργήθηκε απολύμανση όλων των χώρων της Κλινικής, που συνεχίζει τη λειτουργία της, με τη συνδρομή άλλων Τμημάτων του Νοσοκομείου.

Σχετικά με δημοσιεύματα για το Τμήμα Γ1 του ίδιου Νοσοκομείου, πηγές του υπουργείου Υγείας απαντούν πως την περασμένη εβδομάδα ανιχνεύθηκαν τρία κρούσματα σε νοσηλευόμενους και τρία σε νοσηλευτές, όλα χωρίς μείζονα συμπτωματολογία.

Οι τρεις θετικοί νοσηλευόμενοι μεταφέρθηκαν σε «Ελπίς», «Παμμακάριστο» και Κλινική Covid «Αγ. Σάββα».

Οι υπόλοιποι οκτώ νοσηλευόμενοι στο Τμήμα βρέθηκαν αρνητικοί στον κορωνοϊό και μεταφέρθηκαν σε άλλο Τμήμα του Νοσοκομείου, προκειμένου να γίνει απολύμανση σε όλους τους χώρους του Τμήματος.

Πραγματοποιήθηκε και δειγματοληψία σε όλο το προσωπικό του Τμήματος και όλα τα τεστ βγήκαν αρνητικά. Προληπτικά τέθηκαν σε καραντίνα δεκατρείς νοσηλευτές/-τριες και δύο ειδικευόμενοι ιατροί.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Leave a Comment