PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Επτά αστυνομικοί στο κύκλωμα ναρκωτικών της Θεσσαλονίκης


Τις 29 έφτασαν οι συλλήψεις των ατόμων που κατηγορούνται πως συμμετείχαν σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στη Θεσσαλονίκη, ενώ ανάμεσα στους εμπλεκόμενους είναι και επτά αστυνομικοί.

Τις 29 έφτασαν οι συλλήψεις των ατόμων που κατηγορούνται πως συμμετείχαν σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στη Θεσσαλονίκη, ενώ ανάμεσα στους εμπλεκόμενους είναι και επτά αστυνομικοί, εκ των οποίων δύο διοικητές Τμημάτων Δίωξης Ναρκωτικών.

Οι συλλήψεις έγιναν την Κυριακή, μετά από μεγάλη επιχείρηση της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στο Βόλο, το Αγρίνιο και τη Θεσσαλονίκη. Νωρίτερα είχαν προηγηθεί πολύμηνες έρευνες κατά τις οποίες «παγιδεύτηκαν» τα κινητά τηλέφωνα των εμπλεκόμενων προσώπων με τη χρήση του υπερσύγχρονου «κοριού» της ΕΥΠ.

Οι τρεις συλληφθέντες αστυνομικοί υπηρετούσαν στις παραπάνω πόλεις και πρόκειται για έναν αστυνόμο Β’, ο οποίος ήταν προϊστάμενος του τμήματος δίωξης ναρκωτικών του Βόλου, και δυο αρχιφύλακες, εκ των οποίων ο ένας υπηρετούσε στο τμήμα αλλοδαπών Θεσσαλονίκης κι ο άλλος στην Ασφάλεια Αγρινίου.

Όπως προέκυψε από τις εκατοντάδες απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, οι αστυνομικοί είχαν συναλλαγές με Αλβανούς εμπόρους ναρκωτικών, στους οποίους υπόσχονταν άλλοτε διάφορες ποσότητες προκειμένου να αποσπάσουν πληροφορίες για τη δράση άλλων κυκλωμάτων ναρκωτικών και άλλοτε ευνοϊκές καταθέσεις σε κατηγορούμενους που εμπλέκονταν σε υποθέσεις ναρκωτικών.

Στην υπόθεση εμπλέκονται κι άλλοι αστυνομικοί σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για συνέργεια σε παραβάσεις που αφορούν τα ναρκωτικά, ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει τέσσερα άτομα που είναι έγκλειστοι για υποθέσεις ναρκωτικών σε διάφορες φυλακές της χώρας.

Βασικοί πρωταγωνιστές του κυκλώματος ήταν τρεις Αλβανοί έμποροι ναρκωτικών, ενώ ως μέλη κατηγορούνται αθίγγανοι από την περιοχή του Δενδροποτάμου Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Σε εξέλιξη η επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής

Peristeri News

Κρατήθηκε 69 ημέρες στη φυλακή λόγω… συνωνυμίας

Peristeri News

Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στην Αθήνα

Peristeri News

Leave a Comment