PeristeriNews.gr
Διεθνή

Επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής στο Παρίσι


Γιγαντιαία επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής βρίσκεται σε εξέλιξη από τις πρώτες πρωινές ώρες στο βόρειο Παρίσι, όπου ύποπτοι οχυρώθηκαν σε διαμέρισμα του προαστίου Σαν Ντενί, πέντε μέρες μετά τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στη γαλλική πρωτεύουσα.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την περιοχή όπου από το πρωί σημειώνεται σφοδρή ανταλλαγή πυρών και ακούγονται εκρήξεις.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, στόχος της επιχείρησης είναι ο Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, φερόμενος ως εγκέφαλος των τρομοκρατικών επιθέσεων της Παρασκευής.

Η γενική εισαγγελία επιβεβαίωσε τη σύλληψη επτά ατόμων στο πλαίσιο της επιχείρησης, αλλά και τον θάνατο μίας γυναίκας η οποία ανατινάχθηκε στο εσωτερικό του διαμερίσματος. Σύμφωνα συγκεκριμέα με τον γενικό εισαγγελέα του Παρισιού, Φρανσουά Μολένς, τρία άτομα συνελήφθησαν στο εσωτερικό του -υπό πολιορκία- κτηρίου, δύο έξω από το κτήριο και δύο ακόμα σε διπλανό κτήριο.

Οι ταυτότητες των συλληφθέντων δεν έχουν γίνει γνωστές. Δεν έχει επίσης επιβεβαιωθεί εάν πράγματι ήταν μέσα στο κτήριο ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ και εάν κατόρθωσε να διαφύγει.

Γαλλικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν νωρίτερα ότι έξι ύποπτοι βρίσκονταν μέσα στο διαμέρισμα και ότι τουλάχιστον δύο σκοτώθηκαν.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του L’ Express, μία διερχόμενη γυναίκα τραυματίστηκε στη διάρκεια της επιχείρησης στο Σεν Ντενί, αλλά δεν σκοτώθηκε, όπως μετέδιδαν νωρίτερα γαλλικά ΜΜΕ. Συγκεχυμένες είναι την ίδια ώρα οι αναφορές για τον αριθμό των αστυνομικών που τραυματίστηκαν.

Οι ύποπτοι που ήταν ταμπουρωθεί στο κτήριο φαίνεται πως ήταν αποφασισμένοι και έτοιμη για την αντιμετώπιση τυχόν εφόδου. Ενδεικτικό είναι ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες της αστυνομίας η γυναίκα καμικάζι ήταν αυτή που πρώτη άνοιξε πυρ κατά των αστυνομικών και στη συνέχεια ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη.

Το προάστιο του Σεν Ντενίς προσομοιάζει με την περιοχή Μόλενμπεκ στο Βέλγιο, γενέτειρα του Αμπαούντ. Είναι ένα από τα πιο πυκνοκατοικημένα λαϊκά προάστια, όπου διαμένει μεγάλος αριθμός μεταναστών ή οικογενειών από πρώην γαλλικές αποικίες.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment