PeristeriNews.gr
Πολιτική

«Επιτέλους να μπει τέλος στο πελατειακό κράτος»


Tην πρόταση σχετικά με τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για την υπόθεση της αλλοίωσης της λίστας Λαγκάρντ σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων.

Tην πρόταση σχετικά με τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για την υπόθεση της αλλοίωσης της λίστας Λαγκάρντ, στην οποία εμπλέκεται ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Βάσω Νάκου.

«Σε όσους σήμερα εστιάζουν στις ευθύνες ενός προσώπου, υπενθυμίζουμε ότι σε μια κυβέρνηση οι ευθύνες είναι συλλογικές. Τις αποφάσεις της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου για “θυσίες” των πολιτών υπηρέτησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, όπως και τη fast track περιβαλλοντική πολιτική που άσκησε ως πρώην υπουργός ΠΕΚΑ», σημείωσε.

«Οι κύριες πολιτικές ευθύνες και η παράβαση καθήκοντος βρίσκονται στο θάψιμο της λίστας Λαγκάρντ από τις κυβερνήσεις μετά το 2010 αλλά και αυτές που προστατεύουν επί δεκαετίες τους χρηματοδότες τους, τους “ευνοημένους” και «τα δικά τους παιδιά». Εκτός, λοιπόν, από το να βρεθούν οι πρωταγωνιστές και να ικανοποιηθεί το περί δικαίου αίσθημα των πολιτών, αυτό που προέχει είναι να μπει τέλος στο ίδιο το πελατειακό κράτος και τους υπηρέτες του», πρόσθεσε η κ. Νάκου.

«Με αφορμή και το νέο έτος, ας ευχηθούμε ότι θα αποκατασταθεί η Δικαιοσύνη, ως απαρχή για την κάθαρση του πολιτικού συστήματος, που τελικά είναι η πιο βασική παράμετρος και για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας», κατέληξε η εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment