PeristeriNews.gr
Οικονομία

Επιστροφή στις αγορές μέσα στο 2011


Στην Αθήνα θα βρεθούν σήμερα στελέχη της Eurostat, για τη συλλογή στοιχείων σχετικά με το αναθεωρημένο έλλειμμα του 2009.

Στην Αθήνα θα βρεθούν σήμερα στελέχη της Eurostat, για τη συλλογή στοιχείων σχετικά με το αναθεωρημένο έλλειμμα του 2009.

Τα τελικά στοιχεία για το ύψος του δημοσιονομικού ελλείμματος του 2009 θα ανακοινωθούν περί τις 22 Οκτωβρίου.

Η αναθεώρηση του ελλείμματος από την Eurostat δεν θα επηρεάσει την υλοποίηση του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής.

Το πρόγραμμα δεν θα εκτροχιασθεί, πετυχαίνουμε τους στόχους μας παρά την όποια αναθεώρηση, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνάντηση που είχε χθες στην έδρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με τον γενικό διευθυντή του οργανισμού Ντομινίκ Στρος-Καν, τονίζοντας ότι στη διάρκειά της επιβεβαιώθηκε η εικόνα της θετικής εξέλιξης του προγράμματος σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας.

Ο υπουργός, αναφερόμενος στο χρόνο επιστροφής της χώρας στις διεθνείς αγορές είπε ότι αυτό θα γίνει κάποια στιγμή μέσα στο 2011 όσον αφορά τις ομολογιακές εκδόσεις, αναφέροντας ότι τα πρώτα αισιόδοξα μηνύματα έρχονται με την πτώση των spreads κατά περίπου 200 μονάδες τις τελευταίες ημέρες.

Ερωτηθείς σχετικά με το τι θα ακολουθήσει στον τομέα των μεταρρυθμίσεων, ο κ.Παπακωνσταντίνου ήταν σαφής: ό,τι προβλέπεται στο Μνημόνιο, άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων, αναδιάρθρωση ΔΕΚΟ, πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Δεν υπάρχει κρυφή αντζέντα που θα αποκαλυφθεί ως δια μαγείας, μετά τις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως μερικοί αφήνουν να υπονοηθεί, όλα περιγράφονται στο Μνημόνιο, τόνισε ο Γ.Παπακωνσταντίνου.

Από την πλευρά του, ο Γενικός διευθυντής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν τόνισε ότι “εχω επανειλημμένα πει ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο και αυτό που έχουν επιτύχει η ελληνική κυβέρνηση και, κυρίως, ο ελληνικός λαός, είναι πραγματικά εκπληκτικό, καθώς ο πληθυσμός αντιλήφθηκε ότι βρισκόταν στο χείλος του γκρεμού, ότι έπρεπε να αντιμετωπίσει την κατάσταση και το κάνει.

Είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα για όλα τα κράτη που έχουν προβλήματα, ότι όταν χρειάζεται, ένα έθνος μπορεί να κάνει τις προσπάθειες που απαιτούν οι συνθήκες για να επανέλθει στο σωστό δρόμο”.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Γ. Στουρνάρας: Αν δεν ήταν το 2015 η Τράπεζα της Ελλάδος, η χώρα ίσως να είχε βγει από την ευρωζώνη

Peristeri News

Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,6% στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο

Peristeri News

Leave a Comment