PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Επιστροφές αλλοδαπών υπηκόων στις χώρες καταγωγής τους


Επιχείρηση επιστροφής αλλοδαπών, υπηκόων Πακιστάν και Γεωργίας, οργανώθηκε την Τρίτη υπό την ευθύνη της Ελληνικής Αστυνομίας, με ειδική πτήση charter από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Επεστράφησαν συνολικά 19 αλλοδαποί, έξι Γεωργιανοί και 13 Πακιστανοί, με προορισμό την Τιφλίδα και το Ισλαμαμπάντ, αντίστοιχα.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν εκπρόσωποι του Συνηγόρου του Πολίτη, διερμηνέας του Frontex-Οργανισμού Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής και εκπρόσωπος της πρεσβείας του Πακιστάν στην Αθήνα.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο σύμβασης, που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (AMIF), στο πλαίσιο της Δράσης «Η εφαρμογή αναγκαστικών επιστροφών των παράτυπων υπηκόων τρίτων χωρών».

Την ίδια ώρα, την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου η Ελλάδα συμμετείχε σε κοινή ευρωπαϊκή επιχείρηση επιστροφής, που διοργάνωσε και υλοποίησε η Αυστρία, υπό την οικονομική στήριξη και συντονισμό του Frontex.

Συνολικά επεστράφησαν στις χώρες καταγωγής τους 16 υπήκοοι Νιγηρίας και έξι υπήκοοι Γκάμπιας, με ειδική πτήση charter από τον αερολιμένα της Βιέννης, στην οποία συμμετείχαν αποστολές από την Ελλάδα, τη Νορβηγία, την Ελβετία και το Βέλγιο.

Πιο αναλυτικά επεστράφησαν από την Αυστρία 11 άτομα, ένα από την Ελλάδα, ένα από τη Νορβηγία, τέσσερα από την Ελβετία και δύο από το Βέλγιο.

Σημειώνεται ότι το 2018 η Ελλάδα συμμετείχε σε άλλες πέντε εθνικές επιχειρήσεις επιστροφής υπηκόων τρίτων χωρών, κατά τις οποίες επιστράφηκαν στις χώρες καταγωγής τους συνολικά 74 υπήκοοι Πακιστάν και 20 υπήκοοι Γεωργίας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Σε εξέλιξη η επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής

Peristeri News

Κρατήθηκε 69 ημέρες στη φυλακή λόγω… συνωνυμίας

Peristeri News

Leave a Comment