PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Επιστρέφει στην Α1 για να πρωταγωνιστήσει…


Πολλά και διαφορετικά συμπεράσματα βγήκαν από τη χθεσινή φιλική αναμέτρηση του ΓΣΠ με τον ΠΑΟΚ που αποτέλεσε και την τελευταία πρόβα πριν τις επίσημες υποχρεώσεις της ομάδας που ξεκινούν την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου με αγώνα κυπέλλου ενάντια στον Ήφαιστο Λήμνου.

Αρχικά θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθούμε στους οργανωμένους οπαδούς της ομάδας, τους Fentagin που απέδειξαν για μια ακόμα φορά ότι αποτελούν την κινητήριο δύναμη τόσο του ΓΣΠ όσο και του Ατρόμητου δημιουργώντας «γηπεδική» ατμόσφαιρα σε κλειστά και ανοιχτά γήπεδα. Δύσκολα θα συναντήσεις μακριά από τις μεγάλες ομάδες, τόσο οργανωμένο πυρήνα οπαδών που βοηθάνε με τη φωνή τους σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού δίνοντας ώθηση ψυχολογίας στους αθλητές των ομάδων της πόλης μας.

Συνεχίζοντας την ανάλυση του χθεσινού αγώνα παρατηρήσαμε αρκετές αλλαγές στο κλειστό «Α. Παπανδρέου» με την κορυφαία διαφορά αυτή στον φωτισμό του παρκέ. Πλέον το κλειστό του Περιστερίου μοιάζει με γήπεδο ευρωπαϊκών προδιαγραφών που δίνει μια αίσθηση καθαρά «μπασκετική» στο φίλαθλο που θα το επισκεφτεί.

Αγωνιστικά η ομάδα έδειξε πολλές πτυχές σε ένα αγώνα με δύσκολο και έμπειρο αντίπαλο κάτι που φάνηκε περισσότερο στο τέλος της αναμέτρησης και λιγότερο στη διάρκεια όλου του αγώνα. Στις τρεις πρώτες περιόδους ο ΓΣΠ είχε την υπεροχή και ο Αργύρης Πεδουλάκης έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα για σχεδόν όλους τους παίκτες που είχε στον πάγκο του. Κυρίως ήταν παιχνίδι παρουσίασης της νέας ομάδας του Περιστερίου στο κοινό του αφού ήταν το πρώτο φιλικό ανοιχτό για τον κόσμο.

Εν τέλει η ομάδα δεν κατάφερε να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα αλλά έδειξε ότι θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη φετινή Α1 με τα στοιχεία που διακρίνονται ως θετικά να είναι η μεγάλη εμπειρία του Αργύρη Πεδουλάκη στον πάγκο της ομάδας, η ποιότητα των παικτών που συνθέτουν το ρόστερ και η συμπαράσταση του κόσμου στα εντός και εκτός έδρας ματς.

Θα κλείσουμε με μια μικρή παρουσίαση των παικτών που αγωνίστηκαν χθες και βάσει όσων είδαμε από την πρώτη πρόβα απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Σκορδίλης: Από τους περσινούς πρωταγωνιστές στην Α2. Παρέμεινε στην ομάδα για την εμπειρία του και για την ποιότητα που δίνει κάτω από το καλάθι. Χθες έβαλε μόλις δυο πόντους και είναι σίγουρο πως όλοι περιμένουν περισσότερα αφού θα έχει χρόνο συμμετοχής.

Μουράτος: Ο Έλληνας γκαρντ αποκτήθηκε για να έχει ρόλο στην ομάδα και αυτό φάνηκε ήδη από το φιλικό με τον ΠΑΟΚ αλλά και τις προηγούμενες αναμετρήσεις. Ο Μουράτος πέτυχε 6 πόντους έχοντας καλή παρουσία και βοηθώντας πολύ στο κατέβασμα της μπάλας.

Ντάνιελ: Άρτι αφιχθείς ο Ντάνιελ έδειξε ότι θα έχει σημαντικό ρόλο στο φετινό ρόστερ και συγκεκριμένα στη ρακέτα της ομάδας. Πάλεψε με τους ψηλούς του ΠΑΟΚ και τις περισσότερες φορές κέρδισε τους αντιπάλους του. Τέλειωσε τον αγώνα με 16 πόντους.

Βασιλόπουλος: Ο έμπειρος Έλληνας φόργουορντ έδειξε με την πρώτη του εμφάνιση στο κοινό της πόλης ότι θα είναι ένας από τους ηγέτες της φετινής ομάδας. Ο Βασιλόπουλος έκανε μια αρκετά καλή εμφάνιση πετυχαίνοντας 16 πόντους. Αν είχε κλέψει στο τέλος και τη νίκη θα ήταν ίσως ο MVP του αγώνα.

Κλαρκ: Ο κορυφαίος παίκτης της περσινής Α2 είχε μια μεστή εμφάνιση αναλαμβάνοντας κυρίως το ρόλο του χειριστή σε πολλές περιπτώσεις. Κατάφερε να πετύχει 5 πόντους και σίγουρα όλοι περιμένουν περισσότερα από τον έμπειρο Αμερικάνο.

Σίρκο: Ο Κροάτης είχε 6 πόντους στο παιχνίδι και γενικά μια μέτρια απόδοση. Κυρίως βοήθησε αμυντικά αλλά και από αυτόν θα περιμένουμε να δούμε περισσότερα για να κρίνουμε.

Γκρέι: Ήταν από τους MVP της ομάδας χθες δείχνοντας ότι θα αποτελέσει έναν από τους παίκτες που θα απειλούν τους αντιπάλους. Είχε 17 πόντους με 5 τρίποντα με εξαιρετική ευστοχία από τα 6,75.

Μπεντίλ: Ο νεοφερμένος ψηλός της ομάδας άφησε πολύ καλές εντυπώσεις τόσο με τα σωματικά του προσόντα όσο και με τις τοποθετήσεις του στη ρακέτα. Πέτυχε 9 πόντους και έδειξε ότι μαζί με τον Ντάνιελ θα αποτελέσουν τις δυο βασικές επιλογές του Πεδουλάκη στο 4-5.

Χάροου: Πραγματικά εξαιρετικός. Απρόβλεπτος παίκτης με τρομερή διεισδυτικότητα και απίστευτο διάβασμα του αντιπάλου και των φάσεων. Υπήρξαν διαστήματα που οι παίκτες του ΠΑΟΚ απλά τον κοίταζαν να τους περνάει. Βασική επιλογή στην περιφέρεια πέτυχε 13 πόντους με τους περισσότερους να είναι πολύ θεαματικοί.

Αγραβάνης: Έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει αλλά θέλει χρόνο. Ενδεικτικό ότι πήρε προσπάθειες αλλά δεν κατάφερε να πετύχει πόντο. Δεδομένη η ποιότητα του ως παίκτης και σίγουρες οι ευκαιρίες που θα πάρει από τον προπονητή για να αποδείξει περισσότερα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νίκη μετά από καιρό για τον Ατρόμητο απέναντι στη Λαμία

Peristeri News

Λευκή ισοπαλία για τον Ατρόμητο στις Σέρρες

Peristeri News

Πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία Ατρόμητου και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Peristeri News

Leave a Comment