PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Επιστράτευσε η κυβέρνηση τα απορριμματοφόρα και τους οδηγούς


Στην επίταξη των απορριμματοφόρων και στην επιστράτευση των οδηγών τους σε όλους τους δήμους της Περιφέρειας Αττικής προχώρησε η κυβέρνηση.

Στην επίταξη των απορριμματοφόρων και στην επιστράτευση των οδηγών τους σε όλους τους δήμους της Περιφέρειας Αττικής προχώρησε η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, γίνεται επίταξη της χρήσης των απορριμματοφόρων οχημάτων και των φορτηγών οχημάτων όλων των δήμων της Περιφέρειας Αττικής.

Παράλληλα με την ίδια απόφαση εξουσιοδοτούνται οι υπουργοί και ο Περιφερειάρχης Αττικής να προβούν σε πολιτική κινητοποίηση των οδηγών των απορριμματοφόρων και των φορτηγών των δήμων αυτών.

Η απόφαση για την επίταξη ισχύει από το πρωί της Τρίτης στις 7:00 και ελήφθη με γνώμονα την ανάγκη να αποτραπούν οι σοβαρότατοι κίνδυνοι για την δημόσια υγεία εξαιτίας της μακροχρόνιας μη αποκομιδής των απορριμμάτων από τους εργαζομένους στις υπηρεσίες καθαριότητας όλων των δήμων της Περιφέρειας Αττικής.

Η αντίδραση της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους ΟΤΑ (ΠΟΕ-ΟΤΑ), Θέμης Μπαλασόπουλος, επισημαίνει ότι «τόσο η απόφαση πολιτικής επιστράτευσης για τους οδηγούς των απορριμματοφόρων οχημάτων και των φορτηγών οχημάτων όσο και η επίταξη των απορριμματοφόρων οχημάτων και φορτηγών οχημάτων αφορούν ΜΟΝΟ τους Δήμους της Περιφέρειας Αττικής».

«Ως εκ τούτου και μέχρι νεωτέρας ανακοίνωσης συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας με την προκυρηχθείσα 48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ σε όλους τους Δήμους της χώρας δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε ΟΛΕΣ τις υπηρεσίες των Δήμων με περιφρούρηση και ενημέρωση» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση: Κάτω τα χέρια από το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Leave a Comment