PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Επιστολή-καταγγελία του Συλλόγου Γονέων 6ου Γυμνασίου Περιστερίου προς τον Δήμαρχο


Με μια δημόσια επιστολή του, ο Σύλλογος Γονέων του 6ου Γυμνασίου Περιστερίου, μεταφέρει τα προβλήματα του σχολείου στον Δήμαρχο, Ανδρέα Παχατουρίδη.

Ο σύλλογος γονέων κάνει αναφορά στην επιστροφή των μαθητών στα θρανία μετά τον κορωνοϊό και τονίζει κάποια πολύ σοβαρά προβλήματα τόσο στους εσωτερικούς χώρους όσο και στον προαύλιο του Γυμνασίου.

Αναλυτικά η επιστολή που μας απέστειλαν προς δημοσίευση:

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Σας βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες στον τοπικό τύπο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να διαφημίζετε την αγορά της πόλης και να προσπαθείτε, με τα μέσα που εσείς κρίνετε ορθά ,να ενισχύσετε την αγοραστική δύναμη των πολιτών.

Σας βλέπουμε να επισκέπτεστε καταστήματα και να προσφέρετε αντισηπτικά.

Σας βλέπουμε να επισκέπτεστε το πιο πρόσφατα ανακαινισμένο σχολείο μαζί με τοπικά Μ.Μ.Ε. για να διαφημίσετε το έργο σας στο χώρο της παιδείας αποκρύπτοντας στην κοινή γνώμη ότι πολύχρονοι αγώνες του συλλόγου γονέων απέδωσαν καρπούς.

Ανάμεσα στα σχολεία που επαναλειτουργούν την προσεχή Δευτέρα 18/5 είναι και το 6ο Γυμνάσιο, για τα σοβαρά κτηριακά και λειτουργικά προβλήματα του οποίου, το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων έχει προσφύγει με αιτήματά του στον αντιδήμαρχο Παιδείας, κ. Θεοδωράκο, σε εσάς τον ίδιο προσωπικά, έχουν γνωστοποιηθεί στην Ένωση Γονέων κι έχουν γίνει αρκετές αναφορές σε Δημοτικά Συμβούλια).

Ένα από τα πρώτα και κύρια προβλήματα που θέσαμε ήταν οι εξωτερικές βρύσες της αυλής που είναι κατεστραμμένες, με σπασμένα πλακάκια που δεν μπορούν να καθαριστούν καθώς φέρουν μούχλα , βρύα και λειχήνες παντού. Βρίσκονται εκτεθειμένες δίπλα στον δρόμο και το παρακείμενο πάρκο, προσβάσιμες σε κάθε εξωσχολικό στοιχείο και αρουραίους!!!!

Μια υγειονομική βόμβα δηλαδή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Τους τελευταίους δεκαέξι μήνες που βρίσκεται σε λειτουργία το Δ.Σ. του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας (χωρίς να ακυρώνουμε τις φιλότιμες προσπάθειες των προηγούμενων) έχουμε προσκαλέσει τον αρμόδιο αντιδήμαρχο σε τέσσερα σχολικά συμβούλια, αλλά έχει παραστεί μόνο σε ένα.

Έχουμε πραγματοποιήσει μόνο δύο συναντήσεις στο προσωπικό του γραφείο -με δική μας και μόνο πρωτοβουλία, έχουμε συμμετάσχει σε ατελέσφορες συζητήσεις, παρουσία εκπροσώπων μαθητών και έχουμε λάβει μόνο άκαρπες υποσχέσεις περί άμεσης προτεραιότητας και ένταξης του σχολείου μας σε πρόγραμμα ολικής ανακαίνισης.

Συγκεκριμένα, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, αναγνωρίζοντας το αντικειμενικό πρόβλημα υποσχόταν ότι προκρίνοντας την πλήρη ανακατασκευή του αύλειου χώρου θα φρόντιζε και τη μεταφορά όλου του συστήματος των βρυσών σε ασφαλές και σκεπασμένο χώρο του σχολείου.

Αντί αυτού πραγματοποιήθηκε η αντικατάσταση ενός σώματος καλοριφέρ και μερικών σπασμένων τζαμιών και λαμπτήρων που ήταν άκρως επιβεβλημένη καθώς συνδεόταν με την άμεση λειτουργικότητα του σχολείου και αποτελεί, κατά τη γνώμη μας, αιμοστατικό βαμβάκι σ΄ενα διαμπερές τραύμα.

Από τις αρχές Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους, υλοποιώντας αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων, αποστείλαμε νέο αίτημα με τα κτηριακά προβλήματα, που φέρει τις υπογραφές των γονέων του σχολείου απευθυνόμενοι στο πρόσωπό σας και ζητώντας προσωπική συνάντηση μαζί σας, η οποία δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

Καθημερινές τηλεφωνικές επικοινωνίες του Δ.Σ. με το γραφείο σας έπεφταν στο κενό καθώς επικαλούνταν οι υπάλληλοι φόρτο εργασίας από μέρους σας. Μας παρέπεμπαν είτε στον αρμόδιο αντιδήμαρχο είτε στον κ. Τσίνα, αντιδήμαρχο ψηφιακής πολιτικής και υπεύθυνο για το γραφείο Δημάρχου μεταθέτοντας συνεχώς την ευθύνη από τον έναν στον άλλον.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι αντίστοιχα αιτήματα, συμπεριλαμβανομένου της αποκατάστασης του αύλειου χώρου και της ολικής επισκευής των βρυσών έχουν γίνει και από πλευράς σχολικής κοινότητας που φέρουν τις υπογραφές των υπεύθυνων διευθυντών και των εκπροσώπων των συλλόγων γονέων.

Και φτάσαμε στο σημείο μηδέν μετά από μια θανατηφόρα πανδημία!!!

Μετά από δύο δύσκολους μήνες υποχρεωτικής αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων λόγω πανδημίας, κατόπιν απόφασης δημόσιας αρχής, ερχόμαστε από την Δευτέρα 11 Μαΐου μπροστά σε μια νέα κατάσταση σταδιακής επαναλειτουργίας των σχολείων. Οι οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ., του Υπ. Υγείας και Υπ. Παιδείας είναι γνωστοποιημένες σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Δήμους,προΐσταμένους Δ.Δ.Ε., Διευθυντές κι εκπαιδευτικούς γυμνασίων κ΄ λυκείων) μέσα από Κ..Υ.Α. και τις σχετικές συνοδευτικές εγκυκλίους.

Με δεδομένο ότι τα κυλικεία θα παραμείνουν κλειστά, την άνοδο της θερμοκρασίας και θέλοντας να αποφύγουμε την προσέγγιση των μαθητών στις συγκεκριμένες βρύσες, αλλά και τον συγχρωτισμό στις τουαλέτες ,όπου δεν είναι κι ο πιο ενδεδειγμένος χώρος για να πιει κάποιος νερό ή να επαναγεμίσει το μπουκάλι του αρχίσαμε έναν αγώνα δρόμου για να προλάβουμε τα χειρότερα…

Απευθυνθήκαμε τηλεφωνικά στον πρόεδρο της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κ. Κασουρίδη, ζητώντας να μεριμνήσει η δημοτική αρχή, εκτός των αντισηπτικών και των υλικών καθαριότητας ,που κι αυτά δεν επαρκούν, για την προμήθεια των μαθητών σε ατομικά μπουκάλια νερού μέσω κάποιας έκτακτης χρηματοδότησης και για όλες τις υπόλοιπες ημέρες λειτουργίας του σχολείου.

Τη Δευτέρα 11/5/ με αυτοπρόσωπη παρουσία εκπροσώπων της Ένωσης Γονέων Περιστερίου συναντήσαμε τον κ. Κακλαμάνο (πρόεδρο πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής) επιδεικνύοντας φωτογραφικό υλικό από τις βρύσες δεχόμενοι από μέρους του την σκωπτική απάντηση πως ”ούτε γίδια δεν πίνουν νερό από κει μέσα!!”

Δεχτήκαμε απαντήσεις ασαφείς, που περιλαμβάνουν τη μερική κάλυψη μαθητών, εναποθέτοντας ελπίδες στο ότι δεν θα πάνε όλα τα παιδιά σχολείο και μεταθέτοντας την ευθύνη σε εμάς τους γονείς που θα πρέπει να προμηθεύσουμε τα παιδιά με νερό και φαγητό.

Θέσαμε για μία ακόμη φορά ότι το σχολείο ανοίγει την προσεχή Δευτέρα 18 Μαΐου και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες από μέρους των καθαριστριών και των εκπαιδευτικών που έχουν δώσει τον καλύτερό τους εαυτό για τη σωστή επαναλειτουργία του και πάντα σύμφωνα με τις τρέχουσες οδηγίες, υπάρχει αντικειμενικό πρόβλημα που καθιστά το σχολείο μικροβιακή βόμβα και άκρως επικίνδυνο για την υγεία των μαθητών.

Την Τετάρτη 13/5 κάναμε μια απέλπιδα προσπάθεια να επικοινωνήσουμε με τον αντιδήμαρχο παιδείας, ο οποίος αρνήθηκε να σηκώσει τηλέφωνο ή να μας επανακαλέσει.

Καλέσαμε στο γραφείο σας ζητώντας προσωπική επικοινωνία μαζί σας, όμως ο κ. Τσίνας απέναντι στα παράπονα και τις αιτιάσεις μας μπροστά σε ένα αντικειμενικό πρόβλημα για το οποίο πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση, άρχισε να μας εγκαλεί λέγοντας ότι έχουμε ζαλίσει τη Δημοτική αρχή και ότι είμαστε ο μοναδικός σύλλογος γονέων που παραπονιέται και ”προκαλεί προβλήματα” στον Δήμο.

Ο αποκλεισμός της προσέγγισης των μαθητών από τις βρύσες με τη σύμφωνη γνώμη γονέων και εκπαιδευτικών, η προσφυγή σε καταγγελία προς κάθε αρμόδια αρχή καθώς και η ανοιχτή δημοσιοποίηση της στα Μ.Μ.Ε. ήταν η ύστατη σκέψη μας…

Τελικά δεν χρειάστηκε ….

Την Παρασκευή 15/5 συνεργείο του Δήμου ξεκίνησε την ανακατασκευή των βρυσών.

Κύριε Δήμαρχε,

λυπούμαστε που δεν μπορούμε να σας ευχαριστήσουμε γιατί πράξατε κατ΄ ανάγκη και μετά από έναν πολύμηνο αγώνα ενός <<ενοχλητικού Συλλόγου>>.

Λυπούμαστε που δεν μπορούμε να σας ευχαριστήσουμε γιατί ένας θανατηφόρος ιός έγινε η αφορμή να σκύψετε πάνω από το 6ο Γυμνάσιο και να δείτε τους μαθητές ως ανθρώπινες οντότητες κι όχι ως γίδια.

Ελπίζουμε ότι τις δύο τελευταίες ημέρες που απομένουν θα πράξετε τα δέοντα για την ορθή υδροδότηση του σχολείου και την υγεία των μαθητών ,ότι θα κουρευτούν τα χόρτα του περιβάλλοντος χώρου που φτάνουν το ένα μέτρο και θα αντικατασταθούν οι σκουριασμένοι κάδοι απορριμμάτων, ευελπιστώντας ότι το σχολείο θα μπει στο άμεσο μέλλον και μέχρι την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς σε πρόγραμμα ριζικής ανακαίνισης.

Ελπίζουμε να προκρίνετε την προστασία της δημόσιας υγείας με έργα υποδομής και τη μεταφορά της παροχής νερού σε ασφαλές και σκεπασμένο σημείο του κτηρίου.

Ελπίζουμε ότι θα εξετάσετε το θέμα μας με τη δέουσα σοβαρότητα και με δυνατό το αίσθημα της συλλογικής ευθύνης που πρέπει να διακρίνει έναν Δήμαρχο.

Γιατί είμαστε ρομαντικοί και εξακολουθούμε να πιστεύουμε στον

παράγοντα ΑΝΘΡΩΠΟ και σε μια ανθρωποκεντρική διαχείριση της εξουσίας που θα προάγει το δικαίωμα στην δημόσια και ισότιμη υγεία και παιδεία!!!

Σας προσκαλούμε την προσεχή Δευτέρα να έρθετε στο 6ο Γυμνάσιο μαζί με τον αντιδήμαρχο παιδείας και τον τοπικό Τύπο να σας ξεναγήσουμε στους χώρους του σχολείου μας, να δείτε από κοντά τις πραγματικές ανάγκες του κτηρίου και να υποδεχτούμε μαζί τα παιδιά μας.

Υ.Γ.: Σας επισυνάπτουμε φωτογραφικό υλικό στο οποίο διακρίνονται οι βρύσες της αυλής στις 14/5 και 16/5 αντίστοιχα, τα σκουριασμένα κάγκελα και οι κάδοι καθώς και τα άκοπα χορτάρια.

Περιστέρι 16 Μαΐου του σωτήριου έτους 2020

Μετά τιμής

εκ μέρους του Δ.Σ.του Συλ.Γονέων κ΄Κηδεμόνων 6ου Γυμν.Περιστερίου

Αλεξία Σαρημανώλη-πρόεδρος

Ευαγγελία Κουράση-γ.γραμματέας

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πόλεμος συμμοριών από Σερβία και Μαυροβούνιο στην Ελλάδα

Peristeri News

Δήμος Αθηναίων: Διαψεύδει τον διορισμό του Ανδρέα Παπανδρέου στον Εθνικό Κήπο

Peristeri News

Ο δράστης δεν γνώριζε την κοπέλα που μαχαίρωσε στην Ερμού

Peristeri News

Leave a Comment