PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Επιμηκύνεται το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ


Το πρόγραμμα περιόδου 2019-2020 έχει ανασταλεί από τις αρχές Μαρτίου.

Την επιμήκυνση του τρέχοντος προγράμματος κοινωνικού τουρισμού (2019-2020) του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) για διάστημα ίσο με τη διάρκεια των έκτακτων μέτρων, λόγω του κορωνοϊού, αποφάσισε η διοίκηση του Οργανισμού, ώστε να διασφαλιστεί το δικαίωμα των δικαιούχων και ωφελουμένων να πραγματοποιήσουν τις διακοπές τους.

Ουσιαστικά, το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού περιόδου 2019-2020 έχει ανασταλεί από τις αρχές Μαρτίου, λόγω της πρωτοφανούς κατάστασης, που αντιμετωπίζει η χώρα, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης, σημειώνει ότι, παράλληλα, εκπονείται και το νέο πρόγραμμα περιόδου 2020-2021, προαναγγέλλοντας την ενίσχυση και την αναβάθμισή του. Ο κ. Πρωτοψάλτης αναφέρει ότι το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού είναι ένα πολύτιμο εργαλείο κοινωνικής, αλλά και οικονομικής πολιτικής, με πολλαπλασιαστικά οφέλη, στηρίζοντας τόσο το εργατικό δυναμικό, όσο και τις επιχειρήσεις.

«Έχει προσφέρει πολλά, μπορεί όμως να προσφέρει ακόμα περισσότερα. Ιδιαίτερα, στην τωρινή συγκυρία, που η ενίσχυση της εσωτερικής ζήτησης στον τουρισμό είναι αναγκαία, η επέκταση και η αναβάθμιση του προγράμματος θα συμβάλει ουσιαστικά στην άμεση στήριξη της απασχόλησης και στην ανάσχεση της ανεργίας» επισημαίνει ο κ. Πρωτοψάλτης.

Το ετήσιο πρόγραμμα υλοποιείτο από τον πρώην Οργανισμό Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ), μέχρι την κατάργηση και συγχώνευσή του στον ΟΑΕΔ το 2012, για να ξεκινήσει μία νέα διαδρομή από το 2013 έως σήμερα. Από το 2013, έχουν συμμετάσχει εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες στο πρόγραμμα, που ξεκινάει κάθε χρόνο την 1η Αυγούστου και ολοκληρώνεται στις 31 Ιουλίου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πόλεμος συμμοριών από Σερβία και Μαυροβούνιο στην Ελλάδα

Peristeri News

Δήμος Αθηναίων: Διαψεύδει τον διορισμό του Ανδρέα Παπανδρέου στον Εθνικό Κήπο

Peristeri News

Ο δράστης δεν γνώριζε την κοπέλα που μαχαίρωσε στην Ερμού

Peristeri News

Leave a Comment