PeristeriNews.gr
Διεθνή

Επιμένει η Αυστρία στο κλείσιμο της στρόφιγγας στους πρόσφυγες


Η Αυστρία, η οποία προκάλεσε την οργή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη μονομερή ενέργειά της, την Πέμπτη, να κλείσει τη στρόφιγγα στην είσοδο προσφύγων, τόσο για όσους κατευθύνονται σε τρίτες χώρες όσο και για όσους επιθυμούν να μείνουν σε αυστριακό έδαφος, τόνισε ότι θα συνεχίσει στην ίδια γραμμή και πιθανόν να χρειαστεί να λάβει ακόμη πιο σκληρά μέτρα στο εγγύς μέλλον. 

Τα ημερήσια όρια τα οποία έθεσε η Βιέννη είναι 3.200 μετανάστες και πρόσφυγες οι οποίοι επιθυμούν να κινηθούν προς τρίτες χώρες στον βορρά και μόλις 80 αιτούντες άσυλο την ημέρα για όσους θέλουν να παραμείνουν στην Αυστρία.

Οι αυστριακές κινήσεις φαίνεται να υπονομεύουν τη βούληση της Γερμανίας, βασικού προορισμού των προσφύγων μαζί με τη Σουηδία, για κοινή λύση σε επίπεδο Ε.Ε. για το προσφυγικό.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ εξέφρασε την οργή του για την κίνηση της αυστριακής κυβέρνησης, ενώ και ο αρμόδιος για το μεταναστευτικό επίτροπος της Ε.Ε. Δημήτρης Αβραμόπουλος σημείωσε ότι παραβιάζεται το ευρωενωσιακό και διεθνές δίκαιο στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Είμαι πολύ χαρούμενη με την απόφασή μας και θα εμμείνουμε σε αυτήν», τόνισε η Αυστριακή υπουργός Εσωτερικών Γιοχάνα Μικλ – Λάιτνερ, η οποία προειδοποίησε ότι οι αριθμοί θα μειωθούν ακόμη περισσότερο σε επόμενο στάδιο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment