PeristeriNews.gr
Διεθνή

Επικράτηση της Λέγκα σε τοπικές εκλογές στην Ιταλία


Τον έλεγχο της βόρειας ιταλικής επαρχίας Τρέντο, εξασφάλισε το ακροδεξιό, αντιμεταναστευτικό κόμμα της Λέγκα κερδίζοντας στις τοπικές εκλογές τον κεντροαριστερό συνασπισμό που την κυβερνούσε για δεκαετίες.

Ο υφυπουργός Υγείας Μαουρίτσιο Φουγκάτι, στέλεχος της Λέγκα, εξελέγη επικεφαλής της τοπικής αυτοδιοίκησης στην επαρχία αυτή χθες, συγκεντρώνοντας σχεδόν το 47% των ψήφων, με την υποστήριξη μιας συμμαχίας στην οποία συμμετείχαν το κόμμα Φόρτσα Ιτάλια και τοπικές πολιτικές δυνάμεις.

Η Λέγκα, το κόμμα του αντιπροέδρου της ιταλικής κυβέρνησης και υπουργού Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι, έλαβε πάνω από το 27% των ψήφων, ποσοστό σχεδόν διπλάσιο από εκείνο που κατέγραψε το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα (PD), τετραπλασιάζοντας το ποσοστό που είχε εξασφαλίσει στις προηγούμενες τοπικές εκλογές, το 2013.

Η Λέγκα, η οποία εξασφάλισε πάνω από το 17% των ψήφων στις εθνικές εκλογές του Μαρτίου, βλέπει τη δημοτικότητά της να αυξάνεται, κυρίως λόγω της εκστρατείας του Σαλβίνι εναντίον της παράτυπης μετανάστευσης. Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, αναδεικνύεται πλέον πρώτο κόμμα στην Ιταλία, με πάνω από το 30% των προθέσεων ψήφου.

Η Τρέντο είναι μια από τις δύο επαρχίες της περιφέρειας Τρεντίνο-Άνω Αδίγη (ή του Νότιου Τιρόλου, για τους γερμανόφωνους), που έχει σημαντικό βαθμό αυτονομίας από την κεντρική κυβέρνηση.

Στον Άνω Αδίγη, την άλλη επαρχία της περιφέρειας, το Κόμμα του Λαού του Νότιου Τιρόλου (Südtiroler Volkspartei, SVP), το οποίο συνήθως συγκυβερνά με την κεντροαριστερά, κατατάσσεται πρώτο με σχεδόν το 42% των ψήφων. Η Λέγκα συγκέντρωσε το 11%.

Το SVP αναμένεται πλέον να σχηματίσει την επόμενη κυβέρνηση σε συνεργασία με τη Λέγκα.

Ο Σαλβίνι εξέφρασε την ικανοποίησή του τονίζοντας σε ανάρτησή του στο Twitter ότι «είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του Τρέντο και του Άνω Αδίγη που το PD και η αριστερά θα τα μαζέψουν και θα πάνε σπίτια τους».

 

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment