PeristeriNews.gr
Διεθνή

Επιδημία «σεξουαλικής βίας» στην Αϊτή


Οι τοπικές και οι διεθνείς αρχές στην Αϊτή έχουν αγνοήσει την “επιδημία σεξουαλικής βίας” που υφίστανται γυναίκες και νεαρά κορίτσια που ζουν σε καταυλισμούς.

Οι τοπικές και οι διεθνείς αρχές στην Αϊτή έχουν αγνοήσει την “επιδημία σεξουαλικής βίας” που υφίστανται γυναίκες και νεαρά κορίτσια που ζουν σε καταυλισμούς, μετά το σεισμό που ισοπέδωσε μεγάλο μέρος της χώρας πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με οργανώσεις για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

“Έναν χρόνο μετά τον καταστροφικό σεισμό, η κυβέρνηση της Αϊτής, τα Ηνωμένα Έθνη και η διεθνής κοινότητα απέτυχαν να αντιδράσουν αποτελεσματικά στη βία εναντίον των γυναικών και των κοριτσιών που ζουν σε ανεξέλεγκτους καταυλισμούς για τους εσωτερικούς πρόσφυγες που έχουν κατακλύσει το Πορτ-ο-Πρενς, αναφέρεται στην έκθεση που έδωσαν στη δημοσιότητα γυναικείες οργανώσεις και δικηγόροι των θυμάτων.

“Δεν υπάρχει τέλος στον ορίζοντα για τις επικίνδυνες συνθήκες υπό τις οποίες ζουν οι γυναίκες της Αϊτής” τονίζεται στην έκθεση η οποία συντάχθηκε από το Ινστιτούτο Δικαιοσύνης και Δημοκρατίας της Αϊτής, τη γαλλική οργάνωση δικηγόρων BAI, τη Διεθνή Κλινική Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Γυναικών της Νέας Υόρκης και τη διεθνή γυναικεία οργάνωση MADRE.

Την περασμένη εβδομάδα η Διεθνής Αμνηστία είχε καταγγείλει “τον αυξανόμενο κίνδυνο” βιασμού στους καταυλισμούς των σεισμοπλήκτων. Κατά τους πέντε πρώτους μήνες μετά το σεισμό της 12ης Ιανουαρίου 2010 αναφέρθηκαν περισσότεροι από 250 βιασμοί.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ένοχη για ανθρωποκτονία από αμέλεια η οπλουργός της ταινίας «Rust»

Peristeri News

Έκρηξη κοντά στην αυτοκινητοπομπή Ζελένσκι στην Οδησσό

Peristeri News

Αλβανία: Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης

Peristeri News

Leave a Comment