PeristeriNews.gr
Καιρός

Επιδείνωση του καιρού


Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά, βόρεια και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, αλλά και γρήγορη βελτίωση του καιρού από τα δυτικά και στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις πρωινές ώρες περιμένουμε τη Μεγάλη Τρίτη 26 Απριλίου. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στα ορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας, ενώ οι θυελλώδεις δυτικοί άνεμοι στα πελάγη, θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση.

Ειδικότερα, στην Αττική αναμένονται τις πρώτες πρωινές ώρες νεφώσεις με πιθανότητα όμβρων κυρίως στα βόρεια και βαθμιαία γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται βροχές και καταιγίδες πιθανόν ισχυρές κυρίως στα ανατολικά μέχρι τις πρωινές ώρες και βαθμιαία γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 6 με 7 και πρόσκαιρα 8 μποφόρ, που βαθμιαία θα εξασθενίσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη μέχρι το μεσημέρι και πιθανόν μέχρι τις πρωινές ώρες στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία. Βαθμιαία βελτίωση μετά το μεσημέρι και από τα δυτικά.
άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία 7 με 8 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.
θερμοκρασία: από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου, στα δυτικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

καιρός: τις πρωινές ώρες νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές στην Ήπειρο, τη δυτική στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο. Βαθμιαία γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις μέχρι το απόγευμα στα ορεινά.
άνεμοι: βορειοδυτικοί 5 με 6 και τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Βαθμιαία εξασθένιση μετά το μεσημέρι.
θερμοκρασία: από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

καιρός: τις πρωινές ώρες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στη Θεσσαλία σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. βαθμιαία γενικά αίθριος.
άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και τις πρωινές ώρες στα βόρεια τοπικά 7 με 8 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

καιρός: λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες και βαθμιαία γενικά αίθριος.
άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Nησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του ανατολικού αιγαίου, βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα.
άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

 

Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Μεγάλη Τετάρτη, οπότε και θα είναι γενικά αίθριος και μόνο το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα συννεφιάσει λίγο και υπάρχει πιθανότητα για μεμονωμένες μπόρες στα βουνά της βόρειας χώρας. Οι νοτιάδες που θα πνέουν θα μεταφέρουν αφρικανική σκόνη και ζέστη.

Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και τη Μεγάλη Πέμπτη, με τη θερμοκρασία να σημειώνει άνοδο, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα τοπικών βροχών στα βόρεια.

Την Μεγάλη Παρασκευή στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές-τις «κλασσικές» βροχές της Μεγάλης Παρασκευής-, αλλά σύμφωνα με τον κ. Αρνιακό η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει το βράδυ με βελτιωμένο καιρό. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι καλός ο καιρός, με λίγες παροδικές νεφώσεις, ενώ θα συνεχιστούν και οι νοτιάδες.

Το Μεγάλο Σάββατο ο καιρός θα είναι βελτιωμένος με αραιές νεφώσεις που κατά τόπους θα είναι πυκνότερες, οι νοτιάδες θα εξασθενήσουν, ενώ η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα.

Τα πρώτα στοιχεία για τις καιρικές συνθήκες για την Κυριακή του Πάσχα, δεν δείχνουν σημαντική μεταβολή του καιρού, μόνο που αναμένονται μπόρες από το μεσημέρι και μετά στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες

Peristeri News

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες

Peristeri News

Κυρίως ηλιοφάνεια και σύννεφα

Peristeri News

Leave a Comment