PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Επεισόδια στη Χίο σε πορεία για το μεταναστευτικό


Επεισόδια ξέσπασαν την Τετάρτη στη Χίο, στο περιθώριο συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για τις επιπτώσεις της προσφυγικής κρίσης στο νησί.

Η συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Χίου πραγματοποιήθηκε σε ειρηνικό κλίμα, όμως τα πνεύματα άναψαν, όταν ορισμένοι διαδηλωτές κινήθηκαν προς τον άτυπο καταυλισμό στο ΔΗΠΕΘΕ και στη συνέχεια προς τον δημοτικό καταυλισμό της Σούδας, όπου υπολογίζεται ότι διαμένουν συνολικά 1800 άτομα.

Οι πρώτες αψιμαχίες έγιναν κοντά στον άτυπο καταυλισμό του ΔΗΠΕΘΕ χωρίς όμως να διασπαστεί ο αστυνομικός κλοιός. Κάποιοι επιχείρησαν να κατευθυνθούν προς τους καταυλισμούς μέσω της οδού Οινοπίωνος, η οποία είχε αποκλειστεί από αστυνομικές δυνάμεις. Στο σημείο αυτό γύρω στις 20:00 σημειώθηκαν συγκρούσεις αστυνομικών με τους διαδηλωτές και έγινε περιορισμένη χρήση χημικών.

Τελικά οι αστυνομικοί υποχώρησαν και διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς την πίσω πλευρά του καταυλισμού της Σούδας, όπου τους περίμεναν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Παράλληλα, μέσα στον καταυλισμό είχαν ξεσηκωθεί πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα για άμεση χορήγηση ασύλου και πέταξαν πέτρες προς τους αστυνομικούς, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί.

Η πορεία κατέληξε στην κεντρική πλατεία της Χίου όπου ομάδες παρέμεναν συγκεντρωμένες μέχρι τα μεσάνυχτα. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων συνελήφθη ένας «αλληλέγγυος» ενώ μία γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο εξ’ αιτίας της χρήσης χημικών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μπαράζ εμπρησμών σε αυτοκίνητα στα Εξάρχεια (vid)

Peristeri News

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Leave a Comment